От ОД на МВР Ловеч съобщават, че 51-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 30 октомври около 23.30ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол е отчела 1.31 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

На 30 октомври около 09 часа в село Шипково, 53-годишен при управление на лек автомобил е напуснал пътното платно, ударил се е в крайпътен скат, след което превозното средство се е преобърнало на пътното платно. При произшествието е пострадал водачът, който е прегледан в болница и е освободен за домашно лечение. Пробата му за алкохол е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДвП.

В седмицата от 23 до 30 октомври на територията обслужвана от РУ Тетевен е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 209 лица и 193 МПС, като за установени нарушения са съставили 16 акта и 34 глоби с фиш по ЗДвП и 18 акта по ЗБЛД, и са връчили 24 ел. фиша.