От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че 44-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Угърчин, след като на 10 октомври при получен сигнал и последвало претърсване в имот обитаван от него в с. Кирчево, полицаи са открили наркотични вещества и прекурсори. Иззети на различни места в имота и в различни опаковки: бяло кристалообразно вещество, което след извършен полеви тест е реагирало на метамфетамин, с общо бруто тегло тегло 0.025кг. и суха зелена тревиста маса-канабис с тегло 0,010 кг.

В найлонова чанта на тераса са открити 65 празни опаковки от лекарства, а в мазанско помещение са установени и множество прекурсори. Открито е и едно зелено растение с дължина 1.14м., като листната му маса, която е реагирала при тестване на канабис, е с тегло 1 кг.  По случая в РУ Угърчин е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал.3, предл. 2-ро, т.1, предл. 1-во от НК и работата продължава под ръководството на Районна прокуратура-Ловеч.

На 10 октомври в РУ Ловеч за срок до 24 часа е задържан 32-годишен, съпричастен към повреждането на 3 хазартни автомата, в игрална зала в Ловеч. По случая в РУ Ловеч е образувано бързо производство  за престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК и работата продължава.

На 10 октомври, в хода на провеждаща се на територията обслужвана от РУ Троян специализирана операция за противодействие на битовата престъпност е получен сигнал, че в имот в с. Орешак, обитаван от 36-годишен мъж се съхранява незаконно оръжие. При последвалите процесуално-следствени действия и извършено претърсване и изземване на горепосочения адрес са открити 21 ловни патрона-кал. 12 и едноцевна ловна пушка. Обитателят на имота е заържан  за срок до 24 часа по реда на ЗМВР, а по случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство.