В Драматичен театър Ловеч през 2020 г. са изиграни 41 представления, като 24 от тях са в града, а 17 са в турне. Зрителите приблизително са 5200. Репертоарът се състои от десет заглавия. Това става ясно от предоставена информация от директора на театъра Биляна Петрова до кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.

В отчета се изтъква, че тези резултати са постигнати въпреки проблемите с Ковид 19. Играни са следните постановки – „Хензел и Гретел“, „Той! Левски“ с режисьори постановъчният екип на ДТ – Ловеч, „Илинден“ с режисьор Биляна Петрова, „Испанска афера“ с режисьор Иван Савов, „Колега” на Ованес Торосян, „Майстори” с режисьор Бойко Илиев, „История с призраци” с режисьор Кристиана Бояджиева, „Кучето с цвят на небе” авторска пиеса с режисьор Дарко Ковачовски, „Козият рог” по Николай Хайтов с режисьор Кристиана Бояджиева , „Шеги на любовта” по А.П. Чехов с режисьор Йосиф Сърчаджиев.

Авторският спектакъл за деца „Кучето с цвят на небе” е реализиран с финансовата подкрепа на Общински фонд „Култура”.

Въпреки ситуацията на криза в сферата на сценичните изкуства, а и не само, през тази година успяхме да реализираме две премиери – „Шеги на любовта” и възстановяването на спектакъла „Майстори” по Рачо Стоянов с обновен актьорски състав. Новите имена са Боряна Бабанова, Кирил Недков и Диана Спасова.