На 25 февруари, след получен сигнал служители на РУ Ловеч са извършили претърсване на адрес в града, където са открили и иззели 3 шишета с различни течности. При тестване с полеви наркотест на веществата в две от шишетата, едното е реагирало на кетамин, а другото е дало положителен резултат за метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство, а 35-годишен, обитател на имота е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължават служителите на РУ Ловеч.

На 27 февруари около 19.00ч. на ул. «Ген. Карцов» в Троян, 53-годишен от Пловдив при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство и е навлязъл в насрещната лента за движение, където е последвал удар с друг лек автомобил, с водач 49-годишна жена. При сблъсъка е пострадала водачката, която е откарана за преглед в болница, след което е освободена за домашно лечение. На водачът от Пловдив е съставен акт за нарушение на ЗДвП.

На 25 февруари в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство по чл. 216 ал.1 от НК и се изясняват причините за нанесени материални щети  на лек автомобил в с. Български извор. Счупено е предно ляво и панорамно стъкло и има видими интервенции по предна броня и ляв преден калник. Работата по случая продължава.

30-годишен от Тетевен е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 27 февруари около 10.00 ч. е установен да управлява лек автомобил в ж.к «Лъгът» след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух над 1,2 промила. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Троян.

В Троян и Тетевен са проведи полицейски операции

Тетевен – на 25 февруари служители на местното районно управление на МВР са извършили проверка на 42 лица и 32 МПС, като за установени нарушения са съставили 4 акта по ЗДвП и 6 глоби с фиш.

Троян – за дните от 24 до 27 февруари служителите на РУ Троян са проверили 177 МПС и 216 лица, като за констатирани нарушения са съставили 8 акта по ЗДвП и 26 глоби с фиш.