litex2410142PFC Litex

Литекс победи с 4-2 Локомотив София в много динамичен и интересен мач. Оранжевите демонстрираха този път креативност и нападателен футбол и заслужено се поздравиха с успеха. През цялата среща те водеха в резултата, не допускайки обрат, особено след почивката, когато  напористите гости имаха своите шансове . С два гола и асистенция за победата се отчете колумбиецът Данило Асприля. Попадение и извеждащ пас записа в актива си Армандо Ваюши, точен мерник показа и бранителят Васил Божиков.

В състава на ловчанлии се завърна като титуляр Армандо Ваюши, а в ариергарда на мястото на невъзстановения от вирус Антон Недялков се появи Васил Божиков. Именно той се оказа в прегръдките на съотборниците си още в 7-та минута. Тогава Асприля центрира отдясно, бранителят шутира извън пенала и матира вратаря Митрев за 1-0.

В 17-та минута Литекс покачи на 2-0 след гол на албанеца Ваюши от дузпа. Нарушението бе отсъдено за фал на бранителя Ранджелович срещу Джордан в наказателното поле. Седем минути по-късно гостите успяха да намалят чрез бразилеца Том. Той направи добавка и се разписа с глава след неособено добре избита от вратаря Баривиера топка в малкия пенал.

В 38-та минута оранжевите поведоха с 3-1. Армандо Ваюши напредна и пусна хитър извеждащ пас към Данило Асприля, а за колумбиеца не бе проблем технично да бие покрай Митрев и да порази вратата.

litex2410141И след почивката Литекс продължи в динамично темпо да оказва натиск на противника си. В 61-та минута Ваюши поде контраатака през центъра и изведе Руменов, но халфът от добра позиция стреля над гредата.

Разконцентрирана игра на ловешката отбрана, обаче, позволи на гостите да намалят резултата. Резервата Преслав Йорданов се озова непокрит в наказателното поле и хладнокръвно отбеляза за 3-2. Две минути след това нападателят на железничарите излезе сам срещу вратаря, но Баривиера се намеси отлично и предотврати изравняването.

Ловчалии не допуснаха да бъдат изненадани в последните минути и удържаха натиска на столичани. В 88-та минута орнжевите сложиха точка на спора след нов гол на колумбиеца Асприля. Той получи топката от Кристиян Малинов и с безпощаден удар с левачката вкара а 4-2.

 

В последните секунди и Джордан можеше да се разпише, но Митрев спаси от упор удара му.

 

Литекс – Локомотив Сф 4-2
1-0 Васил Божиков (7′)
2-0 Армандо Ваюши (17′) – дузпа
2-1 Том (24′)
3-1 Данило Асприля (38′)
3-2 Йорданов (64′)
4-2 Данило Асприля (88′)

13-ти кръг „А“ ПФГ, Градски стадион Ловеч, 500 зрители, Гл. съдия – Ст. Ставров

Литекс: Баривиера, Стр. Попов, Менди, Гълъбов, Божиков (90′ – Миланов), Бумал, Кр. Малинов, Руменов (72′ – Десподов), Ваюши (83′ – Колев), Асприля, Джордан
Локомотив Сф: Митрев, Ранджелович, Бранеков, Генов, Трифонов, Романов, Хаджиев (46′ – Йорданов), Иванов (83′ – Димитров), Том, Ливраменто, Дос Рейес