bgnosht1611141Павлин Иванов

Преживяхме вълнуваща нощ, която ще се помни дълго! Нощ, която се случва рядко в живота ни като нация. Не смятах, че човек като мен, на 45 години, зрял, видял какво ли не, може да настръхне от вълнение заради едно мъничко момиченце, понесло на крехките си раменца очакванията на цяла една нация.

Възхищавам се на Крисия. На нейният талант, за това, че може! За това, че едно толкова малко дете е в състояние да накара нас, големите, да се вълнуваме, да трептим, да затаим дъх и да слушаме нейната красива българска песен.

Почувствах се горд заради това, което тези три деца – Крисия, Хасан и Ибрахим направиха. Обединиха духът на българина! Обединиха нашите надежди и очаквания. Накараха ни поне за кратко да се почувстваме като един народ. Нещо, което толкова много ни липсва в сивото ежедневие.

Опитах се да си представя какво чувства това мъничко туптящо сърчице, излязло пред погледите на милиони зрители да защитава честта на България..

Почувствах се горд и за втори път само за няколко часа настръхнах, когато чух 15 хилядната зала, далеч от родния дом да пее българският химн и да подкрепя неистово Кубрат Пулев срещу шампиона Кличко. Не ми прилича като мъж, но ми се дорева. И този път не от безсилие, яд или безпомощност пред случващото се, а защото усетих нещо, което ми липсва толкова много – да бъда горд, че съм българин, да имам самочувствието, че моята държава е специална, талантлива, упорита и че няма невъзможни неща за нас българите, стига да го искаме и да мечтаем!

Винаги съм знаел какво ни разделя, но тази нощ разбрах какво ни обединява – усещането за единност! Тръпката всички заедно да се вълнуваме, да очакваме, да преживяваме заедно.

Не мога да бъда нито Крисия, нито Кубрат, но мога да се гордея с тях. Мога да се радвам на успехите им и да тъжа за загубите. Знам, че и те са почувствали подкрепата струяща от българските ни сърца в тази толкова вълнуваща и уникална нощ.

Искам да кажа толкова неща, които да ни накарат най-после да бъдем заедно и да вървим заедно напред. Иска ми се да показваме какви сме, защото сме страхотни хора и народ, но все нещо не ни се получава. Иска ми се да се подкрепяме, да си помагаме, да преодоляваме заедно препятствията по пътя си напред. Иска ми се ..

Иска ми се да бъдем българи!

 

„България над всичко! Българите сме големи и велики! Българите никога не се предаваме!“ – Кубрат Пулев

 

 

 

 

38 коментара

  1. Комай горепишещата Теменуга е напълно права – доста българи сме като Кубрат Пулев – как ви се струва,че нашата агитка освирка химна и знамето на съперника ? Това е недостойно,както и цялото държание на Кобрата,който шашардиса германските медии с твърдението,че Кличко имал късмет – какъв късмет,какви пет лева,той при всеки удар го събаряше.

  2. Ако всички българи бяхме като Кубрат Пулев, България щеше да е рай. Респект, Кобра!

  3. Всеки нормален човек изпитва истински срам от селяшките номера на Пульо, мутрата. Дори и положителното нещо, много българи да се обединят около една идея беше мега изродено до такава простащина, че да премине в някакво освиркване на Кличко без никакъв повод, в освиркване на химна на Украйна! И целия свят вижда този резил, чета медиите по света – хората са изумени от нашата простащина и от поведението на Пулев извън ринга, а на ринга го описват кратко и ясно – най-безсмисления мач за титлата, който Кличко е водил с най-безличния съперник изобщо. Цялата подкрепа премина в омраза към съперника и избиване на комплекси, няма никакъв повод за гордост дори и от селското поведение на феновете ни в онази зала миналата вечер.

  4. Ми кажете нещо и за българските национали по футбол де.

    1. За българските национали по футбол – ето, казваме: …………………………………………!

    2. Даааа, все хубави неща казваш……………………Покрай Кубрат, забравихте шайката некадърници, наричащи себе си национали.

  5. Ама пак се спази правилото: След мача коментари много.

  6. И аз се чувствам българин,но защо трябва да се изпитва срам ? Кличко можеше да нокаутира Пулев ОЩЕ В ПЪРВИЯ РУНД,но не го направи,защото се съобрази с финансовия интерес на организаторите – все пак зрителите са платили да погледат поне десетина минути бокс.С какво да се гордея с Пулев ? Той не спря да обижда съперника си преди мача,нарече го ” момиче ” а на ринга му се изплези. Добре,че не беше срещу Майк Тайсън,че оня щеше да помете ринга с него. Отзивите на всички световни медии са в този дух. Не е срамно да паднеш от Кличко,но държанието на Пулев беше недостойно.Присединявам се към написаното от боксовата легенда Ленъкс Люис в Туитър по адрес на Пулев – ” той се държа като уличен побойник “

    1. И аз не одобрявам както част от проявите на Пулев, така и част от тези на Кличко. Мисля си, че и двамата в известна степен преди мача и по време на същия не се държаха спортсменски. Но думата ми идеше за друго… Най-голяма засилка преди мача взе шефа на боксовата ни федерация – “…ерата Кличко свърши…”. А иначе, след мача – коментари и коментатори много.

    2. Анонимен?Точно този саит, ли ще даваш за честност?

  7. Тук почва да се шири виртуалната шизофрения.

    Крисия и Кубрат Пулев заслужават уважение и подкрепа, защото са българи, защото и двамата вдигнаха нашето знаме, защото ни накараха да се почувстваме – макар и за малко – една нация. Не ми се иска да вярвам, че е имало българи, които не са подкрепяли Крисия, Хасан и Ибрахим, нито че е имало такива, които са стискали палци на Кличко.

    От там насетне кой кого харесвал или не е само тракане на кастанети. Нека тези , които си мислят, че могат да пеят по-добре от Крисия, Хасан и Ибрахим и да устоят на Кличко, повече отколкото успя Кубрат Пулев, да се пробват – сигурно ще подкрепим и тях.

    Дебелак по повод това: “…Кличко е пребил Голямата уста с празна глава…”, “…детето е попяло заедно с много други деца…” и “За Есенното математическо състезание в София, където в събота се бе събрало бъдещето на България и света, нито дума…”.
    Прочети си го пак и изпитай поне за малко чувството срам, едва ли е необходимо някой да ти обяснява защо.

    1. На този свят няма българи, турци, евреи, араби, всички са хора, добри и лоши, но хора. Не мога да приема, че някой ще ме задължава да харесвам някого не поради това, което представлява като човек, а заради записа му в паспорта. Никой не е чул от мен лоша дума за Димитър Бербатов, Веселин Топалов, Григор Димитров. Защот, освен спортисти и българи, притежават и неща,

    2. Брей, че “ГЛОБАЛНО” ми звучиш! Ми дай да плеснем с ръце и да се прегърнем със сомалийските пирати или с колумбийските наркотрафиканти, щото те по техните си правила са си “добри хора” – гледат си семействата, близките, кучета или там каквото имат за гледане. Може да се прегърнем и с родните роми – и те са добри хора, крадат от нас и дават на семействата си. А дали попита, като си толко’ “светнат” Топалов, Бербатов или Димитров да не би да са стискали палци на Кличко?!

    3. debelak, знаеш ли, преди време ми попадна интересен резултат от проучване на база тест с около 100-тина въпроса в САЩ. Интересни резултати – на въпроса имате ли нещо против негрите хората отговорили с категорично не, но на въпроса имате ли нещо против да имате негри за съквартиранти отговорът бил точно противоположен, същото правило важало и за хомосексуалистите и т.н и т.н., т.е. добрите и лошите хора се определяли от същите тези добри или лошо хора според личното пространство, което последните заемали в живота на първите.

    4. Опс, половината пост не е на мястото си. Иначе анонимен 17:33 щеше да прочете, че хората се пречупват през ценностната система на всеки един от нас, за да ги класифицира за себе си, а не по соц модела какво мисли някой друг за тях.
      анонимен 17:38, не ми прилепяй като виден соц милиционер неща, които не се отнасят за мен, за да си подадеш сам удобна топка. Когато имаш нещо конкретно свързано с мен, заповядай и ще го обсъдим.

  8. Крисия е достойно малко-голямо момиче, а Кубрат Пулев е невероятен българин.

  9. БЯЛО. ЗЕЛЕНО, ЧЕРВЕНО – ВИНАГИ НАД ВСИЧКО!!!

    1. Така е ,Слав.Докато има българи,които с ръка на сърцето и сълзи в очите пеят Българския химн,ще я има и България.И дано тия хора да са повече,защото ми писна от чуждо- и себе-поклонници!

  10. tova detence e prekrasno i tryabva da ima samochustvie zashtoto e s pokritie, a tozi smeshko kobrata si e napravo bez stil , prilichashe mi na bai ganyo v evropa, smeshna kartina , mnogo prikazki bez pokritie , choveka si izleze spuka go ot boi i vsichko priklychi

  11. Пък от такива злобари като теб ми се повръща.

    1. Не се самозаблуждавай, че някой друг ти е виновен за махмурлука. Евтините ценности и евтиният алкохол са неочаквано кофти комбинация след събуждане.

    2. Дебелак теб те знаем, че си гъзолизец и антипатриот….не е нужно всеки път да ни го натякваш. Ти си срам за нацията. Ти не само не си личност, нито човек, ти си повече от никой. Спечели много, че някой те удостой с внимание лично да ти пише. Тичай раздуй в квартала, че те забелязаха анонимнико.

    3. Знаете ли откъде започва упадъкът на една държава? Когато, поради изобилие от идиоти, спрат да ценят истинските.

      Благодаря за отделеното внимание.

    4. верно си истински идиот! мижитурка и гъзолизец!

    5. Културният човек може и да не чете класиците, но е дължен да ги почита.
      Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

    6. Ми почитай ги бе дебелак.Ама като ги цитираш тук и там,мож ли ни каза, ти какво взе например от Айнщайн като поведение.

    7. Аристотел/ка знае само кой какво предлага в НС, но е пропуснал/a да попрочете повече за Айнщайн. Иначе щеше да разбере интересни неща за живота му. Ама то злонамереното топене на колега е по-занимателна дейност от четенето.

    8. От физиците човек може да прочете за третия принцип на механиката: при изгарянето на горивото (храната) се получават газове, които излизайки с голяма сила през соплото ( 🙂 ), по този начин противодействат на ракетата (тялото) с равна по големина и противоположна по посока сила, която движи ракетата (тялото) с ускорение. Посоката на реактивната сила е противоположна на посоката, в която изтичат газовете.
      Само така може да се обясни как един Председател може за 30 секунди да прелети разстояния, неподвластни на обикновените хора.

    9. О,Гибон,здравей,здравей!
      Скункс със тебе ли живей?
      Ти смърдиш ми тъй отвратно,
      моля,връщай се обратно!

    10. Стихчето е за пишещия с новия си ник Гибон = Дебелак.

  12. Доколкото разбрах от новините тази сутрин, Кличко е пребил Голямата уста с празна глава. А детето е попяло заедно с много други деца и е направило шоу. За Есенното математическо състезание в София, където в събота се бе събрало бъдещето на България и света, нито дума.
    Споко, тази вечер има някъкъв шанс за победа над Малта, ще си оправим самочувствието.

    https://www.youtube.com/watch?v=bzA1Ewa6gDg

    1. Не ди прав, Дебелак! Кобрата, както казваше другар Станишев, е морален победител. Като БСП!

    2. Погледни се в огледалото Бе,индивид с неясно произхождение!
      Ти българин ли си,Бе?! Или само живееш тука,щото навън ще си една”О”.
      Мерудия на всяко гърне,що ни занимаваш само със себе си и семейството си.
      Криция не направила нищо.Щото многото нещо правела дъщеря ти в математическата.
      Кобрата бил пребит от Стоманения чук.Пак си компетентен по всичко.Помисли какво е в първи бой със световния от тежката да стигнеш до 5-ти рунд.Пребиването на един слабак ,като тебе,става още с първия удар.Май имаш нужда Кобрата да ти го покаже.

    3. Скъпа, за миг те оставих сама и виж какви ги вършиш? Защо се закачаш с на хората децата, нали си имаме наше, него да си гледаме, възпитаваме, да ни носи радост и щастливи моменти? И защо, мило, си измисляш думи, които никой не е казал? Човекът ясно е написал, че е станало шоу. Всички деца са прекрасни, няма по-добри и по-лоши, трябва да им се радваме на талантите, а не те да бъдат повод за възникване на негативни емоции.
      Зная, принцесо, че мечтата ти е да живеем на Лазурния бряг. Но не бъди нетърпелива, още е рано, за един мандат човек трудно се оправя. Виж на Мин чо три не му стигат. Ще потърпиш още малко.

      П.П.: И престани с тази Кобра, УСОЙНИЦЕ моя, че нещо взе да ме обхваща една ревност.
      П.П.2: Всички прилики с реално съществуващи лица са случайни.

    4. УСОЙНИЦА,
      Или Тихол Тихолов, ако предпочиташ,

      Не ти позволявам да намесваш детето ми в нашите идиотски занимания. Каквото и да е постигнало, го е направило с изключително много труд и упоритост. Нямаш моралното право да коментираш по темата дори и когато някой, носещ твоята фамилия, се доближи поне мъничко до неговите успехи. А да се криеш зад гърба на едно чуждо 9-годишно дете, за да одумваш хорските, показва какъв подлец и страхливец си.
      Че си страхливец личи и от факта, че не смееш сам да ме предизвикаш, за да ме накажеш, а като момченце в детската градина пробутваш някой друг, непознат, но по-силен, да го направи вместо теб. Не се бой, деца и грохнали видиотени старци не закачам.

      Между другото , на онова, което виждам в огледалото, биха завидяли и доста младежи. И за твое сведение 11 години съм живял в чужбина, а дали съм бил буква или цифра, можеш да се осведомиш от хора, с които съм бил там, координатите им са в профила ми във Фейсбук.

      Без уважение,
      debelaka

Comments are closed.