На 6 октомври 2018 г. от 9.30 ч. в НУЛЦ на БЧК – с. Лозен, Българският Червен кръст организира традиционно състезание за възрастни хора по бедствена готовност, първа помощ, психосоциална подкрепа и познания за техните права. В него участваха повече от 80 души от 16 области на страната.

Инициативата се провежда за четвърта поредна година и е част от дългосрочната политика на БЧК за активен и здравословен живот на възрастните хора.

Участниците в отборите са обучени предварително от областните организации на БЧК в страната. Те ще преминат през 16 състезателни пункта, където трябва да се справят със задачи за оказване на първа долекарска помощ при спортни, битови и автомобилни инциденти, ще окажат психосоциална подкрепа на пострадали при бедствия и ще покажат познания за правата на възрастните хора.

 Състезанието е единствено по рода си в страната, уникално за Европа и света поради факта, че участват възрастни хора.

След успорвана битка отборът на БЧК Ловеч в състав от Станка Пирова-65 г., Радка Христова – 63 г., Йонка Недялкова – 79 г. и Диана Банчева – 62, се класира на престижното шесто място, като грабна и специалната награда за най-възрастен участник в състезанието, която се присъди на Йонка Недялкова.