Още от днес започват действията на полицията в Троян, с които да се осигури нормалното протичане на честването на предстоящия храмов празник на Троянски манастир „Успение Богородично” и провеждането на Традиционния панаир на занаятите – с. Орешак 2024.

Със заповед на кмета на община Троян от 10.00 часа на 14.08.2024 г. до 21.00 часа на 18.08.2024 г. е забранено движението на ППС по ул.„Стара Планина“ в с.Орешак, в участъка от „Старият съвет“ до Троянски манастир.

На 15 август служители на РУ Троян и ЗЖУ-Плевен ще отговарят за обществения ред и сигурността на всички жители, посетители и гости на Троянски манастир „Успение Богородично“, на с.Орешак и на с.Черни Осъм. За осигуряване на пожарната безопасност на празничните мероприятия, екип на РС ПБЗН-Троян ще бъде позициониран в близост до манастира.

В дните от 14 август до края на седмицата, основната цел и отговорност на полицейските служители в Троян ще е осигуряване безопасността на движението и безопасното паркиране на множеството моторни превозни средства, с които хора от цялата страна се очаква да посетят Троянски манастир и Панаир на занаятите, както и близките населени места в региона. Пътните полицаи са категорични, че ще бъдат безкомпромисни към всеки водач на МПС, който е седнал зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества. Ще се следи за недопускане извършването на криминални престъпления в района на провеждане на тържествата и не на последно място приоритет е гарантиране на сигурността на гражданите и осигуряване на добър обществен ред за живущите в с.Орешак и околностите.

Обръщаме се към всички жители и гости на община Троян, в дните от 15 до 18 юни да спазват правилата за движение, скоростните режими и въведените ограничения в движението на МПС, както и стриктно да се съблюдават противопожарните норми, предвид високите температури и риска от бързо възникване на пожари.