Висока удовлетвореност от административното обслужване отчитат потребителите на услугите на областната администрация. Това е видно от книгата за похвали и оплаквания, в която граждани са записали: „Благодаря за отзивчивостта!“, „Благодаря от сърце за позитивното настроение!“, „Досега подобно компетентно и с внимание обслужване беше само в мечтите ми“. За двете дами, с които е първият досег на гражданите с администрацията, хората изтъкват: „Вашите две служителки са истински пример как трябва човек да заема тази длъжност и да се държи с обикновен гражданин“, „Те заслужават служебна похвала и да бъдат давани за пример на намръщените и нелюбезни служители“, „Тук намерих персонал, за какъвто мислех, че вече в България няма“, „Искам да отбележа професионализма, учтивостта и вниманието на служителките“.

Освен към лицето на администрацията в Центъра за административно обслужване (ЦАО) добри думи са отправени и към служителите в бек офиса, които реално извършват административните услуги на гражданите:  „Много коректно!“, „Бързо и качествено“, „Без забележки“.

Тези похвали са един от показателите за измерване на удовлетвореността на потребителите на услугите. До момента не са постъпили сигнали и жалби.

За потребителите на административни услуги е разработена и се прилага нова анкетна карта, в която те се приканват освен да оценят качеството на обслужването и да откроят кой аспект се нуждае от подобрение, както и да посочат в каква степен получават нужната им информация и коя е предпочитаната от тях форма за контакт с областната администрация. Попълнени от гражданите са вече десетки анкетни карти, в които също четем, че обслужването е на професионално ниво.

Новата анкетна карта e една от заложените мерки в плана за подобрения на работата на администрацията, разработен в рамките на прилагането на модела за управление на качеството CAF 2020. Целта е да се актуализират начините за изследване на удовлетвореността на потребителите.

Информацията, която се събира, е с фокус върху качественото административно обслужване и неговото усъвършенстване. Анализът й позволява да бъдат подобрени процесите и услугите по начин, който удовлетворява потребителите.

Пак в мерките за подобрения е записано и разработване и прилагане на система за насърчаване на служителите за внедряване на иновации и добри практики в работата им и насърчаване на инициативността. В този вътрешен административен акт са разписани правилата за отличаване и награждаване на служители за професионално и отговорно изпълнение на поставените задачи. Системата е утвърдена от областния управител.