За 7 нови случаи на COVID-19 за последните 24 часа съобщи Националният оперативен щаб тази сутрин. Така общият брой на заразените става 676. Активните случаи са 575. 230 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. От тях 36 са настанени в интензивни отделения. 71 са излекуваните и изписани от лечебни заведения пациенти, при които е бил установен COVID-19.

Вирусът е потвърден при 36 медицински служители.

През последните 24 часа са починали трима души. Общият брой на починалите лица, при които е установен COVID-19, е 31, като средната възраст е 64 г.

Генерал-майор Мутафчийски съобщи, че в момента се провежда тестване на гражданите в Банско и Добринище, както и на екипажа на военен кораб, завърнал се от обучение. В България са пристигнали 15 000 дози с лекарството хлорикин фосфат, като с тях ще могат да се поемат с пълни дози за лечение над 16000 души.

Националният оперативен щаб призовава всички граждани за стриктно спазване на ограниченията за социална дистанция и излизане от дома само при крайна необходимост.