Технически колеж Ловеч випуск 2018

На връх студентския празник 8 декември бяха връчени дипломите на Випуск 2018 на Техническия колеж в Ловеч. Това стана в зала „Аула“ в тържествена обстановка. Сред гостите на тържеството бе и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Тя  връчи на директора доц. д-р инж. Пенчо К. Пенчев кристал с надпис „Тук всеки се връща“, новоизлязлата книга „Ловеч – градът на професорите“  и поздравителен адрес.


В посланието се казва: „Успешното дипломиране е доказателство както за Вашето личностно развитие, така и за просперитета на учебната институция. Така всяка година колежът показва, че отговаря на предизвикателствата на времето и на нуждите на нашия град.  А необходимостта от високообразовани технически кадри ще тръгне нагоре още през следващите години“.
Кметът на Ловеч пожела на ръководството на колежа още много нови и силни випуски и светли хоризонти, а на дипломантите да използват ползотворно усвоените знания.
Гости на тържеството бяха и областният управител Георги Терзийски, зам.- кметът на Ловеч Венцислав Христов, Ловчанският митрополит Гавриил, представители на местния бизнес и други.
Към завършващите обръщение поднесе директорът доц. Пенчо К. Пенчев. Той връчи дипломите на вече професионалните бакалаври по машиностроене,  автомобилно машиностроене, електротехника и компютърни системи и технологии, като трима от тях са първенци на випуска.
Церемонията започна с внасяне на знамето на колежа и изслушване на химните на Република България и студентите. Водосвет за здраве и успехи отслужи отец Кънчо Кабадийски. Тържеството завърши с обща снимка на випуска и хвърляне на шапки във въздуха, както повелява традицията.
Техническият колеж в Ловеч е създаден през 1989 г. като основно звено в структурата на ТУ –Габрово. Догодина колежът навършва 30 години.
Обучението на студентите е с продължителност три години.  През 2012 г. колежът получи институционална акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация. До момента в него са се дипломирали близо 1900 души. Колежът е с добре структурирана и обзаведена материална база: учебен корпус, лабораторни зали, компютърни зали, учебни работилници, библиотека, студентски стол и общежитие. Практическото обучение се провежда във фирми в Ловеч и региона. Студентите имат възможност да участват в производствения процес и срещу заплащане, както възможност за сключване на договор за стипендия към фирми от страната.
Община Ловеч, пресцентър


4 коментара

  1. Вземете се прекръстете на КурнелияТудей, подлизурковци

    1. Тодор Иванов Г-н Иванов, разбирам продължаваща силната мъгла в представите ви за заобикалящия ви свят. Но все пак, елементарната логика би трябвало да намери някаква поне мъничка пролука в съзнанието ви. Ако е възможно, разбира се.

    2. От две редакции на две изречения, пак не успяхте да ме убедите, че не сте подлизуркото на г-жа Маринова.

      Еколог, озеленител, двумесечен общ. съветник, журналист?
      Вие сте всестранна личност, забравих.

    3. Тодор Иванов Не мисля, че човек трябва да се извинява, само защото знае и се образова. Освен изброените, се занимавам и с ред други неща. Както виждате, не изповядвам вашия език изпълнен с квалификации. Уважавам правото ви на лично мнение, стига да не съдържа обидни квалификации. С това се надявам да преосмислите изразните си средства тук.

Comments are closed.