Господин Таслаков, хората от област Ловеч ви познават като зам. Областен управител, но и като предприемач. Имате магистратури по мениджмънт и културен туризъм, специализации в областта на публичната администрация, човешки ресурси и европейски политики.

Имате сериозен опит в администрацията и в бизнеса. Къде се чувствате по-добре?

И на двете места се изисква отговорност.

Какъв е личният ви мотив за връщане в активната политика?

Смяна на модела на управление  и промяната към по-добро за хората.

За държава с правила. Това е мотото на кампанията ви. За кого не важат правилата в последните години?

В България, хората и бизнеса имат усещане за двоен стандарт, останал ни от предишни времена. За да имаме просперираща държава трябва да има правила-еднакви за всички.

Един от основните проблеми в бизнеса, както и във всички други сфери на живота ни, е свързан с некачествените закони приемани от Народното събрание и тяхната непрекъсната промяна. Как ще гарантирате предвидимост и устойчивост на законите?

Законопроектите внасяни в Народното събрание трябва да уреждат обществени отношения на голям кръг от обществото, а не да решават конкретни проблеми на определен кръг. Преди да бъдат гласувани е необходимо да се поставят на обществено обсъждане за да бъдат точни и ясни за хората, които трябва да ги спазват.

Доста често, политиците в кампаниите си дават обещания като за местни избори, вместо истински законови инициативи и решения. Какви законодателни инициативи според вас са най-важни за страната ни днес?

Промяна в Изборния кодекс, промяна в законите, които уреждат съдебната власт, промяна в икономическите закони с цел преодоляване на икономическата криза в която страната ни е изпаднала след пандемията. Всички промени в законодателството трябва да бъдат много внимателно обмислени и обсъдени с хората. ПП Републиканци за България е отворена към проблемите на хората и ще инициира всяка законодателна промяна, която ще доведе до по-добър живот.

Всички, които живеем в област Ловеч знаем до болка проблемите си. Но техните решения обикновено се предлагат единствено на думи и то само в предизборна кампания от политиците. Чрез какви закони смятате да подобрите условията за живот и бизнес в нашата област?

В област Ловеч, трябва да се концентрираме върху прилагане на секторни политики, обосновани от условията и потенциала за развитие. Имаме всички дадености за успех. Ние ще положим и необходимата политическа воля и подкрепа това да се случи.

Какво е вашето послание към хората от област Ловеч, които ще упражнят правото си на глас в неделя?

Време е да защитим регионалните и национални интереси в полза на просперитета на обществото! На 4 април не само трябва да упражним конституционното си право на глас, но и да зададем тона на промяната.

Постигането на тази задача е възможно само с обединение около каузата за държава с правила!

#Номер 21

#РепубликанциЗаБългария

#ЗаДържаваСПравила

 

Платена публикация по договор