С решение на правителството от днес инж. Светослав Славчев е освободен от поста областен управител на Ловеч. На негово място е назначен Виктор Стойчев.

Между двамата вече имаше такава рокада. Славчев бе на длъжността по време на двата служебни кабинета на Стефан Янев от май 2021 г. до януари 2022 г., когато бе заменен от Стойчев, назначен от редовното правителство на Кирил Петков. През август м. г. Славчев се върна на поста, отново като представител на служебното правителство  (на Гълъб Донев). На 12 юни т. г.  той подаде заявление пред министър-председателя акад. Николай Денков за освобождаване от длъжността.

До момента на назначаването си Виктор Стойчев беше главен сътрудник по управление на европейски проекти и програми в Министерството на труда и социалната политика (Регионален център по проект „Развитие на социалната икономика“ – Ловеч) след спечелен конкурс. Дългогодишен директор на офиса на ТД на НАП в Ловеч, ръководител на Областната пощенска станция, общински съветник, работил е и в ТП на НОИ в Ловеч като ръководител-сектор. Магистър по икономика на индустрията със следдипломна квалификация по управление на администрацията.

Нови представители на държавата са избрани в още пет региона, това е станало с консенсус между двете парламентарни групи, които подкрепят правителството, стана ясно от думите на акад. Николай Денков преди началото на днешното заседание на Министерския съвет. Има съгласие и за съответните заместници, които ще бъдат назначени в тези екипи.

„По-добре е малко по-бавно да направим съответните избори, но те да бъдат в резултат на консенсус между коалициите, които подкрепят правителството. Това дава устойчивост и възможност да се подберат най-добрите кандидати. След като процесът вече се „отпуши“, очакваме през следващите дни да имаме готовност и за останалите областни управители“, обясни министър-председателят.