velikden505131Днес е великия ден на преславното Христово Възкресение! “Ловеч днес” ви пожелава здраве, духовни сили, дълголетие и напредък във всяко добро дело!

Точно в полунощ с празничен звън ловешките църкви възвестиха най-великото събитие в историята на човешкия род събитие за православните християни. Във всички храмове минути преди полунощ свещениците с кръстна процесия изнасоха Благодатния огън, от който всички присъстващи запалиха своите свещи. Миряните се поздравиха с Христос воскресе! 

Великден е!

4 коментара

  1. 6 МАЙ – ЧЕСТИТ ДЕН НА ХРАБРОСТТА!

    "Честит Гергьовден на всички смели сърца! Това е празника на тези, които не умират всеки ден по много пъти навели глава в страхове, а ще умрат само веднъж изживели живота си с достойнство! Живеем в страшно време. Никога нацията ни не е била нападната от такова ефективно Зло. Нито чума, бедствие или чуждо владичество, нищо не е обезлюдявало България толкова ефективно. Никога българите не са били толкова самотни, изоставени, отчаяни и безнадеждни. Това е истинското мъжко време и скоро ще разберем, колко смелчаци са останали в България!-Стефан Гамизов"

  2. …воистина воскресе! с финансовата криза може и да се справим, но без Бог не можем да преодолеем духовната криза. трябва смирение…

  3. Воистина Воскресе! Нека никога да не забравяме, че Господ
    ни е създал човеци и винаги да носим човещината в себе си.

Comments are closed.