naaabiali3009163С разкошен и вдъхновен концерт снощи, 28 септември, музикалната общност в Ловеч отбеляза 30 години сценична дейност на акордеониста Нааби Исмаил Али, известният Начко от трио „Вароша“. Десетина музиканти от близо и далече се качиха на сцената и със своите изпълнения  поздравиха обичания музикант. Залата на Ловчанското читалище „Наука“ беше препълнена от приятели и зрители, сред тях беше и кметът на Общината Корнелия Маринова. Водещата на тържеството  Юлияна Близнакова прочете от сцената поздравителен адрес от Общината към Нааби Али, в който се казва:

„Вашата музика е истински празник за почитателите на старата градска песен и на нашия фолклор. Като инструменталист Вие много добре знаете, че силата е във взаимната подкрепа и единството на групата. Ръководството на Община Ловеч се гордо, че имаме такъв талант, който се влива в една от най-устойчивите музикални традиции на музикален Ловеч.“

naaabiali3009161Концертът бе открит с изпълнения на Мишо Радев, след това се изявиха Дочка Андреева, проф. д-р Начко Тоцев от Плевен, Стефан Цонков от Велико Търново, Бони Милчева от Варна (тв СКАТ) и други приятели на Начко. Юбилярът получи множество поздравления, а от се отблагодари на гостите с коктейл.

 

 

 

 

1 коментар

  1. Да е жив и здрав още дълги години да радва своите почитатели

Comments are closed.