На 13 октомври служители на сектор «Пътна полиция» при ОД МВР-Ловеч са провели специализирана операция на територията на община Луковит, насочена към установяване на неправоспособни водачи на МПС, водачи управляващи под въздействието на наркотици и алкохол, неизползващи обезопасителни колани и каски, и изпозлващи мобилен телефон по време на управление. Проверени са 46 лица и 33 МПС и за установени нарушения са съставили 17 акта и 22 глоби с фиш по ЗДвП, връчили са 4 ел.фиша и са установили 3 неправоспособни водачи.

28-годишен от с.Лесидрес е установен като съпричастен към извършена кражба на телевизор, 30 л. домашна ракия и скутер. Сигнал за кражбата, извършена от частен имот в с. Лесидрен е получен в РУ Угърчин на 11 октомври , а до установяване на лицето се е стигнало след проведени поредица от издирвателни мероприятия. Част от отнетите вещи са открити и иззети по съответния ред. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служителите на РУ Угърчин.

В област Ловеч полицейската операция за противодействие на битовата престъпност и превенция на политическите права на гражданите продължава:

Тетевен – проверени са 3 заложни къщи и 12 хранителни магазина, 3 игрални зали и 4 обекта за отпускане на бързи кредити. Проведени са срещи с кметовете на селата Черни Вит, Голям Извор, Гложене, Рибарица и Васильово. Полицейските служители са извършили проверка още на 78 лица и 66 МПС, като за установени нарушения са съставили 4 акта по ЗБЛД и 11 фиша по ЗДвП и са връчили 5 ел.фиша.

Троян – полицейските служители са извършили проверки в 11 търговски обекта в селата Бели Осъм, Балканец, Терзийско, Шипково и Чифлик. Проверени са също 34 МПС и 45 лица, като за установени нарушения полицейските служители са съставили 4 акта и 17 глоби с фиш по ЗДвП и са извършили проверка на 9 водачи на превозни средства за шофиране след употреба на алкохол.

Луковит – съвместно със служители на ЗЖУ-Плевен полицаи от РУ Луковит са обходили 4 населени мeста, проверили са 104 лица и 73 МПС и са съставили 1 акт и 7 глоби с фиш по ЗДвП и 2 акта по ЗБЛД.

На 11 октомври около 23.30ч. полицейски автопатрул на РУ Ябланица посредством светлинен и звуков сигнал е направил опит да спре за проверка автомобил Фолксваген. Водачът на превозното средство не е изпълнил полицейското разпореждане и е продължил движението си от път I-4 към път I-3, като в землището на гр. Ябланица се е блъснал в крайпътна мантинела.

При инцидента няма пострадали лица. По данни на пътуващите в превозното средство жена и двама мъже, негов водач е бил 27-годишен жител на с. Градежница, който след произшествието се е укрил.

Установено е, че превозното средство е с прекратена регистрация от ноември 2023 год. По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ Ябланица продължават работа.

40-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Ябланица, след като на 12 октомври при управление на лек автомобил в с. Брестница е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол е отчела 1.41 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство и служители на РУ Ябланица продължават работа.