news.bg

Болниците в Ловеч и Враца ще продължат да работят и заплатите ще се плащат и то навреме, увери Борисов.

Министерство на здравеопазването – правете си реформите. Те не могат да са за сметка на лекари, санитари, сестри. Те си вършат работата – трябва да си получат заплатите. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание. Борисов каза още, че реформите не могат да са за сметка на пациентите.

“Работата на държавата е да не допуска в двора на държавната болница да има частна болница и частната да печели и да е в много добро финансово състояние, а държавната да е губеща. Това не е работа нито на докторите, нито на сестрите, нито на санитарите – да се занимават с тази работа. Плащаме заплати на маса служби”, коментира Борисов.

Той уточни, че по време на редовната оперативка с началниците на службите, “така както в Пловдив – с фиктивните плащания на лекарства – милиони левове се източват – ще се справим с тази работа”, заяви Борисов.

Министър-председателят увери кметовете на Враца и Ловеч, които са тук, че болниците ще работят. Да предадат на хората че заплатите ще се получават, болниците ще работят, а заплатите ще се плащат.

 

2 коментара

  1. Вервам ти! Все пак взе лиценза на ЧЕЗ до довечера през 2013-та януари. Ми как така става, че сменят постоянно електромерите по-точно на 3 години? Ми как така става, че показанията на електромерите зависят и от температурата? https://offnews.bg/balgaria/bojko-otne-litcenza-na-chez-aktciite-im-se-srinaha-161154.html

Comments are closed.