На 18 октомври около 09.30 ч. в с.Шипково, 62-годишен при управление на лек автомобил е напуснал пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво. При инцидента е пострадал водачът, който е настанен за лечение в болница, а 62-годишна пътничка от същото превозно средство е прегледана и освободена за домашно лечение. Водачът е тестван за алкохол, като пробата му е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДвП.

Вчера, около 14.30ч. на ул.«Търговска» в град Ловеч, 47-годишна жена при потегляне с лек автомобил е блъснала 54-годишен пешеходец. Пострадалият е леко ранен, а водачката е тествана за алкохол и наркотици, като пробите са отрицателни. Съставен и е акт за нарушение на ЗДвП.           

В РУ Тетевен е образувано бързо производство, след като вчера около 15.00 ч. на пътя за с.Градежница, полицейски автопатрул е спрял за проверка лек автомобил с водач на 33-години и след тестване с техническо средство е отчетен положителен резултат за употреба на амфетамин и метамфетамин.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен и му е съставен акт по ЗДвП.

На 18 октомври около 15.30 ч. в землището на с. Градежница, полицейски автопатрул е спрял за проверка лек автомобил, с водач 18-годишен от с.Добревци. Пътните полицаи са установили, че регистрационните табели поставени на превозното средство са издадени за друго МПС. По случая в РУ Тетевен е образувано бързо производство, а водачът е задържан за срок до 24 часа.

На 18 октомври около 16.30ч. в с.Български извор, автопатрул на РУ Тетевен е спрял за проверка лек автомобил без поставени регистрационни табели. Установено е, че превозното средство се управлява от 32-годишен мъж, а в него са били натоварени около 0,90м3 дърва за огрев, нарязани на късове, с дължина от около 1 /един/ метър всеки, немаркирани с контролна горска марка и непридружени с превозен билет. Водачът е тестван за наркотици, като пробата му е показала положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. По случая в РУ Тетевен са образувани 3 бързи производства, мъжът е задържан за срок до 24 часа , а МПС и превозваната в него дървесина са иззети.

76-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 18 октомври около 22.00ч. при управление на лек автомобил в града е самокатастрофирал и направената му от полицейските служители пробата за алкохол с техническо средство е отчела 1.85 промила. По случая в РУ Троян е образувано бързо производство и работата продължава.