Павлин Иванов

Бившият общински председател на БСП Ловеч и съветник по това време, е признала вината си за престъпление и е сключила споразумение с Прокуратурата. Мария Лилова като Директор на Център за специална образователна подкрепа “Васил Левски” в Ловеч е признала, че в качеството си на длъжностно лице, в периода 18 декември 2017 – 16 януари 2022 г., при условие на продължавано престъпление е присвоила чужди вещи, собственост на социална институция –  6 мобилни телефона, телевизор и гориво, на обща стойност 18 402,90 лв. До приключване на досъдебното производство присвоените вещи са били върнати или заместени.

Одобреното от съда споразумение има силата на присъда, като Мария Съева ще изтърпи наказание „Пробация“ за период от 10 месеца. Осъдената трябва да заплати на областната дирекция на МВР в Ловеч направените в рамките на досъдебното производство разноски в размер на 1134,10 лв.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Материалите по досъдебното производство ще бъдат върнати на прокуратурата за произнасяне по същество по отношение на другите обвиняеми.

Началникът на Регионалното управление на образованието в Ловеч Иваничка Буровска е потвърдила пред БТА, че Съева е освободена от поста директор на Центъра за специална образователна подкрепа по взаимно съгласие и вече не работи в системата на образованието.