bardfest509134Нов момент е включен тази година в регламента на националния форум за творческа изява на поетите с китара „Бардфест Ловеч“. Преди изявата на сцена ще бъде проведен предварителен подбор. Желаещите да участват бардове изпращат в община Ловечдо 31 юли т. г. запис на свое изпълнение и след прослушване организаторът определя участниците в конкурсната програма. Допуснатите изпълнители представят две песни, като едната задължително трябва да е нова авторска песен, изразяваща активна гражданска позиция. Списъкът с допуснатите за участие ще бъде публикуван на сайта на общината не по-късно от 10 август.

„Бардфест Ловеч 2014“ ще се проведе на 5 и 6 септември. Тази година фестът е посветен на 90-годишнината от рождението на Булат Окуджава.

Културната проява се провежда от 2001 г. насам. Организира се от община Ловеч и има за цел да популяризира авторското и интерпретаторското изпълнение на поетите с китара. Досега на сцената в Ловеч най-новите си песни са изпели към 500 бардове. Статуетката на община Ловеч са получили 12 творци. В годините фестивалът няма конкурсен характер, наградният фонд е само израз на признание на творческите изяви на изпълнителите и мотивация за по-доброто им представяне. Регламентът бе променен за 13-ото му издание миналата година с въвеждането на конкурсната програма редом с концертната.

Тази година в концертната програма ще се представят и гост-изпълнители. Една от вечерите ще бъде посветена на Булат Окуджава. На фестивала ще бъдат представени и изявени български поети.

3 коментара

  1. Това е моето мнение, а аз съм Стефан Гераксиев . Моля Анонимните да се именуват. Ето какво мисля ПРИЯТЕЛИ. Някога , преди години в един друг град за една друга сцена ,бях казал , че е доста висока и е отговорност – да се качиш на нея!!! Никой не ме чу и сцената слезе от себе си. Не ме питайте кой е града и коя сцената, от респект към тях никога няма да призная , но който ме е чул тогава,сега знае. Поставянето на предварително сито има две страни- една отрицателна , а именно, все пак това е някаква репресия към всичко хукнало да се изявява, но и положителна, не се допускат недостойните за висотата на сцената и така тя може би повтарям ,може би, но не и със сигурност е защитена от собствено падение. В тази връзка , подкрепям наличието на предварителен кръг,щом има толкова голям наплив , нека има и сито, но нека се огледаме и колко е голям наплива и дали под предварителен кръг не трябва да минат и така наречените специални гости . Бард фест Ловеч е традиция и инициатива , които лично на мен са ми дали много и за това, подкрепям всяко усилие за издигане на неговата стойност, а един поголовен предварителен конкурс не касаещ се от ,,големи ” имена ще даде нова енергия и желание на Млади и свежи таланти да участват , иначе другото е все същото дъ сейм олд блус . Едните са по- така те са специални и канени , а другите са по – иначе тях на конкурс . Аз казвам така , всички на конкурс и там да се види – нали в музиката няма големи и малки стари и млади а можещи и не чак до там! ?? Извинете за откровението , но нали не трябва и тази прекрасна сцена да слезе от себе си? Ваш Стефан Гераксиев Пловдив 09.06.2014 г.

  2. Ха сега да те видя, като много знаеш. Ще участваш ли? Пък тази дето толкова много възхваляваш не е бард. Сигурно не знаеш значението на думичката бард.

  3. Началник защо премълчаваш съществени неща от истината? Те тази дето я показваш въпреки, че извади най-якия глас никой не я награди. Ха представи си с каква квалификация са общинарите дето се грижат за фестивала се назначават на работа. Най-яките песни бяха на Емо който също не беше награден от никого. Не пишеш, че мината година не беше поканен никой от онези дето някога са яли против някоя власт. Не беше поканен и индивида Див козел а скивай какво представяне направи в последствие в КДК http://vladilov.5gbfree.com/divkozel.htm . Тази година пак ще се спази традицията да се канят само ония дето не са били противни на никое БКП (Българска Конспиративна Партия) Това ще е критерия при избора гарантирам.

Comments are closed.