Иво Райнов

Реконструкцията на централната градска част в Ловеч е пред приключване. По много участъци все още се работи, но други изглеждат приключени за изпълнителя, въпреки че белезите на недовършеност може да бъдат открити на много места. Един от дразнещите примери е площадът пред ОББ. След ремонта площадът получи някои безспорни подобрения.

Тук бяха поставени може би най-хубавите пейки, които бързо го превърнаха в предпочитана зона за отмора под топлите лъчи на октомврийското слънце. След монтирането на новите лампи площадът е осветен и приятен и в късните часове Новите зацветени площи разкрасяват пространството.

dav Само, че всичко това съжителства с останки от разруха . Шадраванът е в окаяно състояние. Близо половината от външните облицовъчни плочи са отлепени или сериозно счупени. Сигнализирах за този факт, но ми бе отговорено, че ремонтът на шадравана не е включен в заданието по проект. Този пропуск със сигурност е нелеп, но в случая въобще не става дума за цялостен ремонт.

Въпросът е да бъде възстановена облицовката, потрошена при демонтажа на старите плочи на площада.  Живеейки наблизо имам достатъчно впечатления от грубия начин, по който се извършваше отстраняването на настилката миналата есен.

Недопустимо е гражданите чрез местния бюджет да плащат за поражения, нанесени по време на строителните работи.

davНе познавам в детайли предвидените дейности, но се съмнявам, че за старите зелени площи е било планирано само плевене на избуялата трева. Дори и това беше свършено през пръсти, в което може да се убеди всеки.

Най-непонятно е защо не бяха отстранени грозните, ръждясали остатъци от тръбите на отдавна несъществуващото парково осветление.

Дори човек с най-слаби сетива за естетика би се досетил, че тези отломки трябва да се премахнат.

Пиша всичко това не с идеята да се заяждам, а с желание да обърна внимание на техническите лица, които отговарят за приемането на обекта.

davНадявам се, че този участък няма да бъде приет преди изпълнителят да си довърши работата. Същото се надявам, разбира се, и за всички останали участъци.  Дебело ще подчертая, че местният бюджет и гражданите не трябва да плащат за работа, по която са усвоени достатъчно пари без да се достигне очакваното качество.