goran809161С построяването на арт-инсталация от 100 ключа, под звуците на „ Болеро” от Равел, беше осъществена последната дейност от проект „ Ключ арт”, изпълняван от  НЧ „Христо Ботев – 1927 г.” – с. Горан.

Проектът, финансиран от общински фонд „ Култура”,  беше насочен към смислено запълване на времето с интересни дейности на децата от селото, които пребивават при свои роднини, баба, дядо през лятната ваканция.

Проектните дейности стартираха още през месец юни, след края на учебната година и завършиха през месец септември, малко преди да започне новата учебна година. Децата имаха възможност да отворят няколко ключа – към красотата, като посетиха художествената галерия в Плевен и изработваха красиви сувенири от гипс. След това отвориха „ключа към доброто“, като участваха в акции по почистването на парка и подреждането на библиотеката на читалището, после – „ключа към знанието“, като посетиха интерактивния музей на индустрията в Габрово. Имаше и „ключ към щастието“ – чрез съвместна организация, заедно с Пътна пълиция при ОД на МВР – гр. Ловеч, се проведе велосъстезание с много награди за участниците. А „ключът към успеха“ беше проведена среща с кмета на Ловеч – г-жа Корнелия Маринова.

За изработването на 100 ключа в най-различни форми, цветове и размери, взеха участие най-вече децата, които искрено се забавляваха по време на целия проект, бяха активни, включени и удовлетворени в края му.

Екипът по проекта благодари на всички деца и родители, които взеха участие във всяка от дейностите. На финалното събитие, а именно построяването на арт-инсталацията от ключове присъстваха заместник кметовете на община Ловеч – г-жа Ивелина Радевска и г-н Венцислав Христов.

Организаторите  пожелават успешна нова учебна година и обещават нови изненади през следващото лято!