Павлин Иванов
На избраната за Председател на постоянната комисия по социални дейности в Общински съвет Ловеч съпруга на депутата от ПП Възраждане Николай Дренчев – Красимира Дренчева, нападна по недопустим, груб и арогантен начин Албена Йончева – основател и двигател на Местният детски доброволчески център, Юлияна Близнакова – уважаван учител и прекрасен организатор на десетки културни събития в Ловеч, Арт-кафе Sluchvam chudesa при Роси и креативната и действена дама, представила в своето красиво и уютно кафе десетки личности на културата и изкуството пред ловчалии, както и всички работещи неправителствени организации в града!

Ето какво написа съпругата на депутата от ПП Възраждане Дренчев и Председател (избран вчера) на постоянната комисия по социални дейности Красимира Дренчева:

“Мощен инструмент за социално инженерство и прекрояване на обществото ни са „неправителствените“ организации. В Ловеч, както и на национално ниво, е изградена стройна система, която провежда деструктивни политики. Лесно изкараните „грантови“ пари са подмамили няколко наши съграждани. В сложната на пръв поглед мрежа от организации в различни роли едни и същи лица излизат като матрьошки в различните НПО-та.
С финансиране от програма BASE (Америка за България) е създадено едно ловешко арт-кафе. На това грантаджийско място един грантополучател представя друг – такава е схемата да си създават един на друг легитимност.
Юлияна Близнакова е представяна на ловешките граждани от Албена Йончева. Йончева е регионалният представител на фондация “Екатерина Каравелова” (която получава грантове от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия). Юлияна Близнакова има парти агенция, която е получавала евро средства. По програмата на фондацията за равенство между половете Близнакова също е преминала през BASE. Фирмата ДЖУЛИ АРТ-ЮЛИАНА БЛИЗНАКОВА е получавала финансиране от еврофондове по три проекта. Най-ключов проект е „Осигуряване функционирането на Областен информационен център – Ловеч“ Това е звеното, което на местно ниво разпределя чуждото финансиране. От там Близнакова също получава пари – за прокарване на джендърни политики е взела 30 000лв. Нека читателите сами се сетят защо учителката по музика е избрана за бенефициент на юридически проекти, но г-жа Близнакова получава пари за „ Повишаване на гражданското участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на политики и законодателство в сферата на металдетектинга“ – 7000лв, а „Гражданско участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на политики и законодателство в областта на управлението на недвижимото културно наследство“ и носи 12 000лв.
Древната мъдрост „бойте се от данайците дори когато ви носят дарове“ е особено актуална днес. Дори скромни суми, когато са правилно „инвестирани“, са в състояние да прекроят обществените отношения. Връзките между резултатите от систематичната деструктивна дейност ги виждаме ясно: икономически, образователен и културен колапс, а в резултат от тях – обезлюдяване и безпрецедентна демографска катастрофа.”
Сглобката на ИТН, Български възход, БСП-то на Минчо Казанджиев, Продължаваме промяната и хората на Демократична България участващи в некоалицията, могат да бъдат доволни. Техният човек, с още не влязло в сила решение за Председател, предизвика първият срамен и долен скандал,  за които те също са съпричастни!
В очакване на следващият ..