От ОД на  МВР Ловеч съобщават, че на 10 юли около 12.10 ч. на ПП I-4 в района на с.Кирчево, 46-годишен при управление на влекач с прикачено към него полуремарке е ударил в задната част движещия се пред него лек автомобил, управляван от 18-годишна, която е изчаквала насрещно движещите се автомобили, за да извърши маневра завой наляво.

В резултат на удара е пострадала 16-годишно момиче, което е пътувало в лекия автомобил. То е прегледано в болнично заведение и е освободено за домашно лечение. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а на 46-годишния мъж е съставен акт за нарушение на ЗДвП.

В РУ Ябланица за срок до 24 часа е задържан 79-годишен от с. Български извор, който на 10 юли около 12.00 ч. в землището на с. Брестница е установен да управлява лек автомобил след употреба на алкохол,  с концентрация в издишания въздух 1.45 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване на кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ Ябланица продължават работа.

В седмицата от 03 до 10 юли, на територията на община Луковит е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 196 лица и 136 МПС, като за установени нарушения са съставили 14 акта и 46 глоби с фиш по ЗДвП, 14 акта по ЗБЛД и са заснели общо 364 клипа за нарушения на скоростните режими, от които 35 в тъмната част на денонощието.