В РУ Луковит е образувано досъдебно производство и за срок до 24 часа е задържан 33-годишен, който на 29 август около 02.40ч. при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка и при тестване за алкохол с техническо средство е отчетен резултат от 2.28 промила в издишания въздух.

В хода на проверката е изяснено, че превозното средство не е регистрирано по законовия начин и е с поставени регистрационни табели издадени за друго МПС, а 33-годишният водач е неправоспособен. Работа по случая продължават служителите на РУ Луковит.

В РУ Троян е образувано досъдебно производство след получен на 28 август сигнал, че от къща в с.Шипково е извършена кражба на ел.проводници, моторна помпа и инструменти.  Работата по случая продължава.

На 28 август след подаден сигнал в РУ Тетевен и проведени оперативно-издирвателни мероприятия, 18-годишен е установен като извършител на кражба на домашно животно –  кон. Животното е върнато на собственика си, а по случая е образувана проверка и работата продължава.