От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че вчера, около 23.50ч. на пътя между селата Ъглен и Бежаново полицейски автопатрул е спрял за проверка лек автомобил, като в хода на предприетите действия на две места в превозното средство е открита суха зелена тревиста маса.

При тестване на веществото с полеви наркотест, то е дало положителен резултат за канабис. Задържани за срок до 24 часа в РУ Луковит са трима мъже на възраст 21, 16 и 17 години, които са установени в автомобила. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 26 май на територията на РУ Луковит е проведена специализирана операция, с участието на служители от местното районно управление и ЗЖУ Плевен. В хода на предприетите действия полицаите са обходили 12 населени места, проверили са 68 лица и 60 МПС, като за установени 30 административни нарушения са съставили 12 акта и 18 глоби с фиш.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия, служители на РУ Тетевен са установили 19-годишен младеж, като извършител на кражба на ламарина от оградата на болницата в града.  Част от отнетите метални елементи са върнати доброволно, а друга част е предадена в пункт за изкупуване на черни и цветни метали. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.