От ОД на МВР Ловеч съобщават, че 34-годишен е задържан в РУ Тетевен, след като на 5 октомври около 00.20ч. е спрян за полицейска проверка в с.Галата и е установено, че държи в себе си наркотично вещество – метамфетамин, с общо тегло с опаковката 0.29 грама. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

18-годишен от Луковит е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като в събота около 21.30 ч. при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка и при последвалите тествания за алкохол и наркотици е отчетен положителен резултат на пробата за наркотични вещества.

Извършена е проверка и на 21-годишен пътник в превозното средство, като от него е иззета цигара тип «Вейп» и два пълнителя за нея.

43-годишен е задържан в РУ Ябланица за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. На 6 октомври около 21.15ч. на път I-3 в района на пътен възел Прелог, полицаи са спрели за проверка лек автомобил, с водач 43-годишен от Луковит. Последвалата проба за алкохол е отчела 1.73 промила в издишания въздух, а теста за наркотични вещества е показал наличие на амфетамин. Мъжът е задържан , а по случая е образувано досъдебно производство.

Полицейски  операции насочени срещу битовата престъпност и евентуални нарушения на политическите права на гражданите:

Ябланица – на 3 октомври съвместно със служители на ЗЖУ Плевен, полицаите са обходили 7 населени места на територията на общината, извършили са проверка на 34 МПС и 48 лица и за установени 19 нарушения са съставили 2 акта и 17 глоби с фиш по ЗДвП и са връчили 4 ел.фиша.

Тетевен – за периода от 1 до 4 октомври в региона са проверени 3 заложни къщи, 3 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, 4 обекта предоставящи бързи кредити, 2 зали за хазартни игри, 63 МПС и 88 лица. Полицаите са съставили 5 акта и 11 глоби с фш по ЗДвП, 8 акта по ЗБЛД и са връчили 6 ел.фиша.

Троян – в петък служителите на РУ Ловеч са извършили проверка на 58 МПС и 65 лица, съставили са 24 глоби с фиш по ЗДвП, 2 акта по ЗБЛД, 1 по Закона за гражданската регистрация и 2 акта по Закона за застраховането.

Луковит – на 4 октомври полицаи от РУ Луковит са иззели чувал съдържащ суха кафяво-жълта тревиста маса със силно изразен мирис на тютюн и бруто тегло 9/девет/  килограма от частен дом в с.Дерманци, обитаван от 51-годишен мъж. По случая е образувано досъдебно производство.

При операцията не са установени нарушения на политическите права на гражданите.