От ОД на МВР Ловеч съобщават, че на 13 февруари около 16.00ч. в Луковит, полицейски автопатрул е спрял за проверка лек автомобил, който е нарушил ЗДвП и е извършил неправилно изпреварване. Като водач на превозното средство е установена 31-годишна жена от София, която в хода на проверката е подхвърлила в краката на полицаите две банкноти с номинал от 10 лева. Жената е задържана за срок до 24 часа в РУ Луковит и по случая е образувано досъдебно производство по чл.304, ал.1 от НК.

 На 12 февруари около 16.00ч. на бул.«Мизия» в Ловеч, 64-годишен мъж при управление на лек автомобил ВАЗ поради здравословни причини е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в метален стълб. Водачът е откаран за преглед в ловешката болница, пробата му за алкохол е отрицателна.

27-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 11 февруари около 8.45ч. при управление на лек автомобил, на пътя между селата Александрово и Йоглав, е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на алкохол. Водачът е отказал да даде кръв за анализ, по случая е образувано бързо производство и работата продължават служителите на РУ Ловеч.

 32-годишен от гр.Левски е задържан за срок до 24 часа в РУ Ябланица, след като на 13 февруари в с.Златна Панега при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка и е  установено, че е неправоспособен, а МПС е с прекратена регистрация, като поставените на него регистрациони табели са издадени за друго МПС. По случая е образувано бързо производство и служители на РУ Ябланица продължават работата.

В РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 35-годишен мъж от града, който на 13 февруари при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.63 промила. Работата по случая продължава.