ПП БРИГАДА ПРЕДЛАГА:

  • Във всяко населено място, в зависимост от броя на населението да бъдат поставени 10 000 броя хранилки за бездомни животни. Такива прости съоръжения, каквито могат да се видят в Турция и Испания на много места. Те са високи около 2 метра, като в долната част имат три разделения за храна и вода, а горе пък има хранилка и къщичка за птици. В 3 300 малки села се изграждат по 1 или 2 хранилки, в зависимост от големината на селото. В 265 общински центрове се изграждат по 10 хранилки. В 31 областни градове се изграждат по около 100 броя във всеки един от тях, а в столицата, разделена по райони. ОБЩО 10 000 хранилки. Това струва на държавата с доставка и монтаж – само едни 5 милиона лева, като се покрива цялата територия на страната.
  • Закупуване на 66 линейки за животни, разпределени на териториален принцип, които покриват страната ни, като всяка една от тях обслужва периметър до 50 км. В тези линейки работи екип от лекар и шофьор. Те се отзовават на всяко повикване. Това са още 5 млн. лева при средна цена на линейка от 80 000 лева.
  • Закупуване на  500 леки автомобила с голямо багажно отделение, които покриват 31 области с около 20 екипа на област, като така изцяло се покрива страната. Екипът включва двама работещи, които поддържат хранилките и местата за обитаване, като зареждат храна и вода, почистват, правят визуален преглед на животните, ако е нужно ги транспортират до близката клиника. Инвестицията в тази мярка е отново 5 милиона лева.
  • С 35 милиона лева се обособяват 500 малки клиники за прием и лечение на животни по места и достойни паркове и гробища за животните.

АКО  ПРАВИМ ДОБРО ЗА СЛАБИТЕ И БЕЗЗАЩИТНИ ЖИВОТНИ, ТОВА ЩЕ НИ НАПРАВИ ПОВЕЧЕ ЧОВЕЦИ

 

Платена публикация по договор.

Възложител: ПП БРИГАДА