ИЗЕДНИЦИ ОТ ГЕРБ КРАДАТ И ОТНЕМАТ 12 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ. “БРИГАДА” ГИ ГОНИ ДО ДУПКА

Изедниците от ГЕРБ:
ИВАН АНГЕЛОВ – собственик на „Градус” АД
ЖИВКО ТОДОРОВ – член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и Кмет на гр. Стара Загора
МАНОИЛ МАНЕВ – народен представител от ГЕРБ
ИВАЙЛО КРАЧОЛОВ – кмет на община Чирпан, издигнат от ГЕРБ, в течение на над една година се опитват по криминален начин да откраднат 12 милиона лева, които Партия БРИГАДА желае да предостави в помощ на бездомните животни.
Партия БРИГАДА е първата и единствена партия, която е съставила списък на изедници, които са откраднали и продължават да безчинстват над гражданите и бизнеса. В списъкът са включени лица, които следва да връщат в полза на Народа и бездомните животни над 3 МИЛИАРДА евро. Въпреки, че структурите на БРИГАДА все още не са много силни, ние намираме куража да се изправим реално срещу тези лица.

Към нас се обръщат много хора, които по честен път са създали бизнес, който се унищожава от подобни групи и лица или пък са произвели краен продукт, който не им се заплаща, тъй като хората отказват да дават рушвети и комисионни.
По същество на първия случай:
Юридическо лице, след проведена обществена поръчка е избрано за Изпълнител по договор с община Чирпан. Дружеството е изпълнило договора като е построило 45 километра водопроводна мрежа в три големи села, като над 6 000 български граждани ползват „европейска вода”. Всички обекти са въведени в експлоатация и са приети без забележка от Кмета на община Чирпан и държавна приемателна комисия.
На изпълнителя по договора е платен малък аванс, а остатъкът за плащане в размер малко над 12 милиона лева, не е разплатен вече 5 години. Изпълнителят се обръща за помощ към Партия БРИГАДА.
С председателя на Партията се свързва Маноил Манев и иска среща. На срещата народния представител от Стара Загора иска от Г-н Хавальов да убеди Изпълнителя, да даде авансово в брой 2 милиона лева, които са предназначени за Бойко Борисов, Живко Тодоров и Ивайло Крачолов и така да се реши проблема с плащането.
Веднага на самата среща едрия депутат е буквално изритан и изгонен от Г-н Хавальов. Маноил Манев му заявява, че Изпълнителя няма да получи и една стотинка и ще направи така, че изработените и дължими средства ще се преведат на друга фирма. По случая веднага председателя на БРИГАДА уведомява Специализирана прокуратура и КПКОНПИ, но вече повече от година разследването не дава резултат.
Цитираната по-горе група замисля план да открадне тези милиони, като принуждават Общинския съвет, който работи по заръките на Живко Тодоров ГЕРБ, да гласуват решение, с което дължимите към Изпълнителя 12 милиона да се платят на ТРЕТА ФИРМА, която не е участвала в обществената поръчка, не е била подизпълнител и която няма никакви правоотношения с общината. Мнозинството от Общинския съвет гласува ЗА, като единствения общински съветник, който открито се противопоставя на такова незаконосъобразно решение е Христо Стефанов – председател на групата общински съветници от ГЕРБ.
Още в същия ден от гр. София тръгва НАКАЗАТЕЛЕН ЕКИП в състав Маноил Манев – народен представител от ГЕРБ, Емил Христов – заместник председател на Народното събрание и Пламен Йорданов – областен координатор на ГЕРБ за Стара Загора. Същите заседават в община Чирпан и светкавично изключват честния общински съветник от структурата на ГЕРБ с мотив, че уронвал имиджа на партията.
Демонстрирайки силата на ГЕРБ, те взимат решение Кмета на общината да изтегли неизгоден банков кредит и с него да се платят милионите на третата фирма, взета просто от улицата. ТОВА Е ЕДНА ОТ ДЕСЕТТЕ ФИРМАИ НА ВЛАСТТА – ЩРАБАГ АД. Тази фирма е спечелила поръчките за летище София и за изграждане на магистрали.
От търговския регистър е видно, че има задължения към други фирми на властта и открадвайки парите на законния изпълнител на поръчката в Чирпан, те ще си оправят вересиите за сметка на един изряден изпълнител, за сметка на Републиканския бюджет и за сметка на населението на община Чирпан, което трябва да връща заема.
От дължимите 12 милиона изпълнителя дължи данъци на бюджета, които не може да разплати, тъй като не е получил плащане и със свои средства е построил целия обект. А третата фирма, която ще получи милионите няма задължение да плаща данъци защото няма договор с общината, не е изпълнявала проекта и не следва да издава фактури.
В своите мъчителни опити да се изправи срещу тази група на властта, изпълнителя уведомява Кметът на общината, че е готов ДА ОПРОСТИ милионите, под условие да не се тегли кредит, да не се утежнява положението на местното население и да не се ощетява републиканския бюджет. Дори в друго официално писмо уведомява кмета, че не желае никакви средства за себе си по проекта, но при условие, че дължимата половина от 6 милиона лева се дари на социални домове, полицейски участък в гр. Чирпан, болницата в гр. Чирпан, деца, ученици, пенсионери, болни хора и други уязвими групи от населението, по специално изработено детайлно предложение.
Кметът подигравателно отговаря – ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ БЕ?
Кметът напук не работи в полза на населението и отказва да подпише такова предложение, с което общината няма да дължи и стотинка на Изпълнителя. Напротив, решава да изтегли банков заем, с който изрично милионите да се платят на фирмата на властта. Ивайло Крачолов обявява дискретна процедура С ПОКАНА, а не с открита и публична процедура по Закона за обществените поръчки за избор на банка. Видно от проведената процедура се явява САМО ЕДНА БАНКА – и това е Д БАНК АД, бивша ДЕМИР БАНК.
Със заповед на Кмета на общината банката е избрана за изпълнител да предостави заем на общината, който както е записано в заповедта – ВЕДНАГА ДА СЕ ПЛАТИ НА ЩРАБАГ АД. БРИГАДА писмено уведомява ръководството на банката да се откаже от тази корумпирана сделка.
В крайна сметка изпълнителя, обезкостен и обезверен, се обръща към партията на Народа и дава своята воля, БРИГАДА да се разпорежда с това вземане.
Уважаеми Български граждани,
Партия БРИГАДА е партията на Народа.
Партия БРИГАДА няма да позволи изедниците на властта да откраднат тези милиони.
Партия БРИГАДА е завила като основна цел Изграждане на национална функционираща система за разрешаване проблема с уличните животни, чрез създаване на областни, общински и местни екипи за спешна помощ, клиники за спешен прием и лечение, достойни паркове за живот и уредени гробища. Установяване на ежедневно обслужвани центрове за изхранване и напояване на животните във всяко населено място.
Мярката струва 50 милиона лева в национален мащаб.
Накратко, БРИГАДА предлага във всяко населено място, в зависимост от броя на населението да бъдат поставени 10 000 броя хранилки за бездомни животни. Такива прости съоръжения, каквито могат да се видят в Турция, Испания и в други държави. Те са високи около 2 метра, като в долната част имат три разделения за храна и вода, а горе пък има хранилка и къщичка за птици. Нашето предложение е те да бъдат поставени както следва:
В 3 300 малки села – по 1 или 2 хранилки, в зависимост от големината на селото
В 256 общински центрове – по 10 хранилки
В 31 областни градове – по 100 броя
В столицата – по отделните райони.
Стойността е 5 милиона лева.
Освен това предлагаме да бъдат закупувани 66 линейки, разпределени на териториален принцип, които покриват страната ни като всяка една от тях обслужва периметър до 50 км. В тези линейки ще работи екип от лекар и шофьор. Това са още 5 млн. лева при средна цена на линейка от 80 000 лева.
Предлагаме закупуване на 500 броя леки автомобили с голям и висок багажник, с които се покриват 31 области по близо около 20 екипа на област от двама работещи, които поддържат хранилките и местата за обитаване, като зареждат храна и вода, почистват, правят визуален преглед на животните, ако е нужно ги транспортират до близката клиника и така нататък. Инвестицията в тази мярка е отново 5 милиона лева.
Останалите 35 милиона лева са предостатъчни за създаването на около 500 малки клиники по места и достойни паркове и гробища за животните.
Ние знаем, че управляващите няма да отпуснат тези средства. За това БРИГАДА САМА ЩЕ ОСИГУРИ ВСИЧКИТЕ 50 МИЛИОНА ЛЕВА.
След като се преборим с тази измет, с тези 12 милиона БРИГАДА ще осигурим:
– 10 000 хранилки
– 66 линейки
– 400 автомобила
МОЛЯ ПОДКРЕПЕТЕ НИ С КОМЕНТАР ИЛИ ХАРЕСВАНЕ!
ИМАМЕ НУЖДА ОТ МАЛКО КУРАЖ.
Платена публикация по договор
Възложител: ПП БРИГАДА