Първи юни – деня на детето беше първата обявена дата за предаване на събраните стотинки.

По специалната дарителска сметка на „Жълти стотинки – деца помагат на деца” на 26.06.2018 г. бяха преведени нови 2267,04 лева, дарени от приятелите на Акцията в Ловеч, с което сумата по нея за 2018-та година вече е 11 863,02 лв.

Целите на националната кампания са: събиране на средства за закупуване на апаратура, обзавеждане на болнични стаи, играчки и книги, построяване на детски площадки и осъществяване на ремонтни дейности в детски болнични отделения за подобряване условията за престой в тях и приближаването им до тези в домашна среда. Децата, които участват в акцията се приучават на съпричастност и взаимопомощ към връсниците им  в нужда от ранна детска възраст, чувстват се полезни и значими.

До момента, за десет години са събрани и вложени средства в неонатологични и педиатрични отделения в градовете София, Добрич, Пловдив, Бургас, Варна, Сливен, Велико Търново, Видин, Благоевград, Смолян, Карлово и Ловеч.

Дарените през 2018-та година ще бъдат използвани за закупуване на два интензивни кувьоза и два комплекта тръби за апарати за изкуствени вентилации за Неонатологията на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” АД, Стара Загора.

Благодарим за стореното добро!

Акцията продължава като следващата дата за предаване на събраните стотинки е 6-ти декември – деня на Св. Николай Чудотворец в пунктовете на “Жълти стотинки” в цялата страна.

За повече информация и въпроси: www.stotinkite.com и info@stotinkite.com

Бихме желали тази информация да достигне до възможно най-много хора и разчитаме на съдействието на всички вас.

Благодарим ви!

 

Ирина Митева – координатор на “Жълти стотинки – деца помагат на деца” за област Ловеч.