Към дата 04.03.2020 година в Регионална здравна инспекция гр. Ловеч от звената за граничен здравен контрол е постъпила информация за нови 5 лица, пристигащи от Италия и които подлежат на карантина в домашни условия. Установена е връзка с лицата, уточнени са адресите, на които ще пребивават следващите 14 дни. Информацията е предадена на личните лекари за наблюдение по време на карантината, съобщения са изпратени до ЦСМП Ловеч, спешно отделение на МБАЛ Ловеч, до ОДМВР Ловеч и до общините, съгласно обща заповед на Министъра на здравеопазването и Министъра на вътрешните работи. Със съдействие на органите на ОДМВР Ловеч се установи, че едно от лицата, което не се открива на посочения телефон, не се намира на посочения адрес. Чрез предоставен друг телефон и установен контакт, се установи, че лицето отново е извън страната.
Към момента на изготвяне на информацията, под домашна карантина са оставени 35 лица (без посоченото по-горе), влезли в страната от държавите с високо разпространение на новия коронавирус – континентален Китай и Италия. Двама нямат избор на общопрактикуващ лекар и се обхващат с наблюдение от РЗИ Ловеч. Няма информация за лица с повишена температура или оплаквания.
В дните 2 март и 3 март седем лица са напуснали страната. Те са работещи в превозни компании и при завръщане отново ще се обхванат като лица, поставени под карантина.
Представената информация ежедневно се изпраща в Министерство на здравеопазването.