kazandjiev2607131Сегашното ръководство на Община Ловеч работи в ситуация на ограничаване на средствата във всички направления. Причината е в няколко неразплатени крупни суми и финансови корекции на проекти. По-точно:

  • 800 000 лв. от бюджета за 2016 г. на практика са вересии – това са неразплатени средства от 2015 г.;
  • 424 749, 43 лв.- финансови корекции за проекта „ Воден цикъл“
  • 1 088 000 лв.- шест дългосрочни кредита:
  • Очакват се корекции още по два проекта – Техническа помощ и                                                               ЗДГС;

По този проект към 20. XII. 2015 г. са разплатени собствено участие в размер на 708 955 лв.- пари, които трябваше да са по сметката на проекта, но които бяха похарчени за друго;

  • С писмо от 8.10.2015 г. е наложена друга финансова корекция за 68 960 лв. по проекта за туристическа атракция;
  • От 26.10.2015 г. – корекция от 7 355 лв. по проекта за Техническа помощ.

С решение на ОбС и договор с фонд ФЛАГ Община Ловеч е изтеглила кредит за 800 000 лв. за собствено участие по проекта за туристическа атракция, като то е само 402 828,28 лв. Разликата е похарчена незнайно за какво.

Същевременно в края на миналата година, когато не достига ресурс за собствено участие и милиони левове заплашват да легнат на гърба на всички нас, Община Ловеч е изплатила граждански договори на брой 187 и на стойност за 273 646 лв. Изплатени са също обезщетения за неизползван   годишен отпуск и заплати при пенсиониране  или напускане в размер на 132 083,82лв. , т.е общо почти половин милион лева. Някои служители си тръгваха от Общината с по 10 хил. лв., докато 99 служители от общо 258 са на минимална работна заплата.

4 коментара

  1. Г-н Михайлов ,от празни приказки като вашите, направо ми е омръзнало!Кое точно ви е познато ,уважаеми?Вие снощи, присъствахте ли на обсъждането, за поемането на дълга?Дори старата администрация не отрече,че тази огромна корекция,която е наложена на община Ловеч е заварено положение за новото ръководство на града!!Единственото нещо,което могат да направят те, е да платят ,за да не плащаме всички ние и лихвите ,на финансовите “корифеи”,които са направили така,че да се стигне до това положение.Изобщо поинтересувахте ли се ,да чуете какви са причините за налагане на тези санкции?Ако го бяхте направили,последното ,което щяхте да си помислите е да критикувате ,новото ръководство на община Ловеч!!!

  2. Вместо да ни съобщавате статистика за броя граждански договори ни дайте списък с кои лица и за какво са сключени те! То ясно, че Община Ловеч само ще ни изнася факти и нищо няма да предприеме срещу тези, които незаконосъобразно са изразходвали средства!

  3. Познато ми е това -не се случват нещата ,защото друг е виновен.Сега, аз скоро не мога да помогна.Имам отговор на проблема ,но ще се въздържа.

  4. Интересното е и ще бъде, дали ще се търси на някого отговорност за тези и други безотговорни и разхитителни действия спрямо гражданите на общината?!

Comments are closed.