Павлин Иванов

За огромно съжаление, разбирането на Ръководството на Община Ловеч и през този мандат по отношение на резултатите от обществените обсъждания не се е променило. Абсолютно никакъв смисъл няма гражданите да участват в публичните обсъждания, които са задължителни по Закон за определени административни актове. Доказателство за това твърдение е отсъствието дори на протокол, както от общественото обсъждане за разходите за чистота за 2020 г, така и за Такса битови отпадъци, също и за Наредбата за местните данъци и такси.

Арогантното неглижиране от страна на Община Ловеч на законовите изисквания се очертава като трайна, устойчива и твърда характерна черта.

Част от нормативните актове, които Общински съвет приема, по Закон, трябва да бъдат подложени на обществено обсъждане. Направените предложения трябва да бъдат докладвани (в случая в Постоянните комисии на Общински съвет), обсъдени и да има становище по тях. Това реално не се случва, видно от публичните материали качени в сайта на Общински съвет Ловеч за предстоящото утре заседание.

Друг факт потвърждаващ тезата ми, че на Ръководството на Община Ловеч и на Председателите на постоянните комисии не им дреме за изразеното мнение и предложения от граждани се доказва от това, че постоянните комисии заседаваха ПРЕДИ общественото обсъждане за Такса битови отпадъци и другите два данъка. Т.е. не са взимали под внимание абсолютно нищо от обсъждането. Жалко е, че на никой от съветниците не му направи впечатление нещо толкова просто.

Опасенията на твърде много хора, че следващите 4 години в Ловеч ще получим още от същото се оказаха основателни.

С две думи, не си струва да си губите времето да четете, да анализирате и да правите аргументирани предложения. Мнението на гражданите има нулева стойност за Общински съвет и за Община Ловеч.

Всъщност никой не намира нищо нелогично в и в това, че:

– Специалист по “Далекосъобщения” управлява общински бюджет и финансовите процеси

– Полицай управлява всички дейности по строителство, инфраструктурни проекти, регулаторни и разрешителни режими

Ами … наздраве!