Определиха победителите от Общинския конкурс за мултимедийна презентация на тема: „Към светли бъднини върви“. Конкурсът е посветен на 150 години от рождението на композитора Панайот Пипков и 120 години от написването на музиката към химна „Върви, народе, възродени“.

Комисията разгледа общо 19 творби в две възрастови групи и отличи най-добрите.

Победител в първа възрастова група за 10-14 г. деца е Ивайла Начева, 4 клас в ОУ „Христо Никифоров“. На второ място е Паолина Иванова, 6 кл. в ОУ „Васил Левски“. Комисията присъди две трети места в първа възрастова група. Трето място за Деян Петков, 6 клас в ОУ „Васил Левски“ и за Андрей Дилков, на 13 години от ОУ „Христо Никифоров“.

Във втора възрастова група – 15-19 г., Комисията присъди едно първо място. Първото място отива при Камелия Данаилова Николова, 17 г. – ППМГ – гр. Ловеч.

Класираните мултимедийни презентации ще бъдат отличени с грамоти и атрактивни награди за всяка възрастова група.

Конкурсът по повод 1-ви ноември – Ден на народните будители имаше за цел да мотивира младите хора да научат повече за местната история и култура, да се популяризира делото на Панайот Пипков, който е оставил трайна диря в местното просветно и културно дело и е сред видните личности, изградили духа на Ловеч, възпитаване на морални ценности, родолюбие, историческа и родова памет, национална принадлежност и самочувствие.

Право на участие в конкурса имаха ученици, обхванати във всички провеждани занимания по интереси в училищата на територията на Община Ловеч, включени в Програмата за стимулиране на дейности и изяви на учениците, свързани със заниманията по интереси в ловешките училища през 2021 година.

Във връзка с усложнената обстановка в страната авторите на отличените творби ще бъдат наградени при спазване на всички противоепидемични мерки.