С подаръци кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посети майките  на бебетата, родени на предела към Новата 2023 година. Кметът бе посрещнат от д-р Снежина Опанова от АГ-отделението с началник д-р Стефан Чичев, както и от директора на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ д-р Алдин Ачков.

Оказа се, че последното бебе за 2022 г. е на служител от Община Ловеч – Ивета Маринова Матева е сътрудник в механизма за лична помощ към общината. Нейният Радостин се е появил на 29 декември 2022 г. в 19.00 часа,  тежи 3.530 кг и е с ръст 52 см. Кръстен е на баба си Янка, каза Ивета.

През този ден на бял свят са се появили още две момчета. Втората майка също е от Ловеч, а третата е от Тетевен. И за трите жени това е второ раждане.

Първото бебе за новата година е момиче. То ще се казва Емилия е проплакало в 16.00 часа на 1 януари 2023 г., сподели майка му  Ана Цанкова. Бебето тежи 3 кг и има ръст 52 см. Това е четвърто нейно дете, има още едно момиче и две момчета. Всички майки и бебетата са в отлично здраве, съобщиха от отделението.

„Носим ви тези пъстри подаръци, защото животът е пъстър. Нека децата да пораснат големи, умни, да се сбъднат всички техни мечти“, обърна се кметът на майките и децата. Кметът пожела на д-р Начков да има сили и здраве и да имаме успешна година за болницата. В болницата в момента работят 20 отделения заедно със структурите, съобщи д-р Начков.

През изминалата година в Ловеч са се родили общо 131 бебета, като момчетата са 65, а момичетата 66. Забелязва се ръст на ражданията в сравнение с предходната 2021 г. – 102 на брой.