Съдия Десислава Ютерова официално встъпи в длъжност като Административен ръководител – председател на Районен съд – Троян. Това стана на церемония в Съдебната палата в Ловеч, където заедно с председателя на Окръжен съд – Ловеч Магдалена Станчевска тя подписа акта си за встъпване в длъжност.

Съдия Ютерова беше избрана на поста от Съдийската колегия на ВСС на 9 юли тази година. В Районен съд – Троян тя правораздава повече от 24 години, като последните 10 години е и заместник на административния ръководител.

Председателят на Окръжен съд – Ловеч Магдалена Станчевска пожела на новия председател на Районен съд – Троян да е здрава, да има успешен мандат, да запази и утвърди постигнатите много добри резултати на районния съд за качествено и бързо правораздаване.

От своя страна Десислава Ютерова потвърди решимостта си да изпълни целите, заложени в концепцията ѝ, изложена пред Висшия съдебен съвет. Основните от тях са продължаване на добрите практики в правораздавателната и административната дейност на Районен съд – Троян, както и запазване на добрите отношения в колектива като гаранция за качественото правораздаване.

Съдия Ютерова поема председателството на Районен съд – Троян от съдия Петя Гатева, която днес приключи своя втори мандат и също получи поздравления от председателя на Окръжен съд – Ловеч за успешните два мандата на този пост.