Сдружение „Знание“, съвместно с Арте Урбана Колектив, започва изпълнението на проект „Екодебати за устойчиво развитие“, финансиран от  фондация „ЕкоОбщност“ по програма „Младите за климат на промяна“ като част от проект “Климат на промяна“ (#ClimateOfChange), съфинансиран от Европейската комисия по програма DEAR (Програма за образование за развитие и повишаване на информираността).

Темата на проекта е климатичната криза и нейните социални, екологични и икономически последствия. Климатичната криза води след себе си  климатична миграция и необходимостта да се предприемат действия сега е належащо.

През месеците март и април 2023 година ще организираме екоателиета за млади хора от град Ловеч, както и екодебат, с цел да повишим обществената чувствителност по темата за климатичните промени, климатична справедливост и разумното потребление. Размитата отговорност и непосочването на пряката връзка между човешката дейност и климатичните последствия се дължи и на липсата на честен и открит диалог и разбираеми послания по темата в медийното пространство.

Първото екоателие с млади хора ще се проведе на 24 март 2023 година в Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ град Ловеч.

Запознайте се и с петиция, организирана от коалиция „Климат на промяна“ (Climate of Change), чиято основна цел е да повиши осведомеността ни за връзките между климатичните промени и миграцията и за нуждата от една икономика на благосъстоянието.

https://climateofchange.info/bulgaria/participate/sign-the-petition/?fbclid=IwAR1nP9ndXBFkd92pZWP_zaC6Ilr9mkxpyrnRjqGBrjgtZbYowvVx80rZeYs