Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще бъде в Ловеч за празника на града 11 май. Тя ще участва в церемонията по връчване на ежегодните награди за инвеститор и бизнесмен на годината в 18 ч. в ресторант „Стратеш”. Преди това в 16 ч. заедно с кмета на Ловеч Минчо Казанджиев председателят на парламента ще направи първа копка на пътя до автомобилния завод в Баховица, чието строителство започва.

На празника на Ловеч ще присъства още Георги Първанов, президент на Република България 2001-2011 г. Очаква се да пристигнат и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, както и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

По случай празника Ловеч посреща още делегация от побратимения албански град Берат. В нея са кметът на града Фадил Насуфи, общинският съветник Владимир Кумараку, директорът на местната картинна галерия Агрон Половина и Юли Алия, представител на Стопанската камара в Берат.

Честванията за Деня на Ловеч започват още утре, 9 май. В 12 ч. ще се проведе тържествен спектакъл на Младежкия духов оркестър и мажоретни състави, посветен на 9 май – Деня на Европа . В 14 ч. ще бъде открита Спартакиадата „Пламъчета сини”, а в 17.30 в Изложбена зала „Вароша” на Художествена галерия – Ловеч – Първия пролетен салон на изкуствата 2012 „Послания”. На 10 май, четвъртък, в 15 ч. е детското състезание „Бързи, смели, сръчни”, а от 17.30 ч. в беседката на Градската градина ще е концертът на Общинския духов оркестър – Ловеч, и на Общинския духов оркестър – Севлиево. Вечерта от 19 ч. в салона на Драматичен театър – Ловеч, е концертът на ансамбъл „Българе”. Навръх празника на града – 11 май, в 9 ч. ще се проведе щафетата „Пламъчета сини”. Пак в 9 ч. е и божествената света литургия на Ловешката крепост. В 10.45 ч. пак на крепостта започва тържествената сесия на общинския съвет. Ако времето изиграе лоша шега и завали дъжд, литургията ще бъде в Катедрален храм „Света Троица”, а сесията в Ловчанско читалище „Наука”.

В 12.30 ч. е официалното откриване на Деня на Ловеч и награждаване на победителите в конкурса „Изкуство от отпадъци”. А вечерта в 20 ч. на сцената на площад „Тодор Кирков” е концертът на рок група „Сигнал”.

Сподели с:


3 коментара

 1. fee-faw-fum казва: Празник на град Ловеч е, в центъра на вниманието трябва да са жителите на града. край на цитата 

  Много точно казано! Но защо не се усеща празнично настроение в града г-н Кмете? Май от 11 май най-доволни ще са децата, които няма да ходят на училище..


 2. Жалко, че подобен празник се превръща в идиотски пи ар. Миналата година отидох да видя рок концерт, а попаднах на лигаво близане на руски задници. Сега глупавичката Тетка в центъра на вниманието. Алоооо, вземете се в ръце. Празник на град Ловеч е, в центъра на вниманието трябва да са жителите на града. 

 3. ЦИТАТ „По случай празника Ловеч посреща още
  делегация от побратимения албански град Берат. В нея са кметът на града
  Фадил Насуфи, общинският съветник Владимир Кумараку, директорът на
  местната картинна галерия Агрон Половина и Юли Алия, представител на
  Стопанската камара в Берат.“ КРАЙ НА ЦИТАТА

  Я? Кмет Казанджиев се сетил да покани и други побратимени градове? А от Рязан и Ерфурт няма ли да покани най сетне гости кмета Наш… 😉

Вашият коментар