„Ротари Клуб Ловеч“ направи на 10 май 2021 г. дарение на Община Ловеч от знамена и осветителни тела (фенери), които вече красят Транспортния мост към кв. „Вароша“. Дарението бе прието от кмета Корнелия Маринова в присъствието на зам.-кметовете Даниел Колев и Венцислав Христов. „Ротари Клуб“ бе представено от своя президент Мариан Стоянов и свои членове.

„Както знаят повечето жители на Ловеч, ние в „Ротари“ всяка година се обединяваме и осъществяваме по един проект в полза на града. Средствата събираме чрез благотворителен бал. Тази година обаче поради епидемичната обстановка нямаше как да направим бал и средствата събрахме от нашите членове. Получихме разрешение и съдействие от общината и така с малко над 8 000 лева реализирахме проекта“, каза Мариан Стоянов.

„Идеята е прекрасна и мостът вече изглежда по нов начин. Община Ловеч държи на връзката с „Ротари“ и традиционно си партнираме. Благодарим и за другите съвместни инициативи през години и ще работим и в бъдеще заедно“, отвърна кметът Корнелия Маринова.

Припомняме, че предишните години „Ротари Клуб Ловеч“ подари филтриращи устройства за пречистване на водата във всички групи на детските ясли и градини на община Ловеч, както и 20 светещи знака за пешеходни пътеки в Ловеч.

Последното засега дарение е отбелязано със скромни информационни табели върху перилата на моста.