Областният управител Ваня Събчева и заместникът й Бойко Пъдарски посрещнаха бюлетините за провеждането на Евроизбори 2019 в област Ловеч. 135 000 са те, доставени в палети.
Бюлетините са отпечатани в печатница на БНБ и през целия път от София до Ловеч бяха ескортирани и охранявани от МВР.
Техническият екип на Областна администрация, който има задача да организира безпроблемното провеждане на изборния процес, разпредели нужните количества за общините от областта. Първи още при разтоварването си ги получи община Ловеч – 50 200. След разпределението по предварително съгласуван с МВР и РИК график, бюлетините ще получат и останалите 7 общини. За Априлци ще отпътуват 2700 бюлетини, за Летница – 4500, за Луковит – 16 400, за Тетевен – 19 800, за Троян – 31 200, за Угърчин – 5200, за Ябланица – 5000 бюлетини.
В същото време Районната избирателна комисия провежда обучение на членовете на секционните избирателни комисии. От подреждането и охрана на секциите в нощта преди вота, до приключването и извозването на чувалите с бюлетините след приключване на изборния ден бяха коментираните теми. Обучението води председателят на РИК – Ловеч Валентина Недялкова. Областният управител Ваня Събчева и заместникът й Бойко Пъдарски също присъстваха в залата.