24-годишна от Тетевен е задържана за срок до 24 часа в РУ Тетевен, съобщават от ОД на МВР Ловеч. Това е станало, след като на 16 март при управление на мотопед в града е спряна за полицейска проверка и е установено, че не притежава СУМПС. Водачката е дала и положителна проба за употреба на наркотични вещества, след което и е издаден талон за медицинско изследване.

По случая е образувано бързо производство и работа продължават служителите на РУ Тетевен.

На 20 март около 18.00ч. на ПП I-3, 20-годишен от Враца при управление на мотоциклет в посока Варна е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в мантинела. Водачът е прегледан във ФСМП-Ябланица и е освобден. Пробата му за алкохол е отрицателна, но справка в масивите на МВР е показала, че той е неправоспособен, а превозното средство е с прекратена регистрация. На водачът е съставен акт по ЗДвП.

От ОД на МВР Ловеч съобщават и за проведени полицейски операции
Луковит – в седмицата от 13 до 20 март, на територията обслужвана от местното Районно управление на МВР са проверени 302 лица и 291 МПС и за установени нарушения са съставени 9 акта и 62 глоби с фиш по ЗДвП, 17 акта по ЗБЛД и са заснети 12 клипа за скорост.
Тетевен – в периода от 17 до 20 март, в рамките на специализирана операция за противодействие на престъпността в малките населени места тетевенските полицаи са проверили 198 лица и 180 МПС, както и 3 заложни къщи. За установени нарушения са съставили 13 акта по ЗДвП и е задържано 1 лице.