Община Ловеч участва със свой павилион на Специализираното изложение „Общинско експо“, проведено от 19 до 21 септември 2021 г. в курорта „Албена“, съобщават от пресцентъра на кметската управа. Представени бяха осем общини с туристически потенциал. Ловешкият павилион бе сред най-атрактивните, с много рекламни материали, фотоси, брошури, флаери. Те представят туристическите обекти на общината – Средновековната крепост, Покритият мост, Деветашката пещера, Музеят на водата „Дели Хамам“ и други.

Щандът бе посетен и от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и от председателя на Общинския съвет в Ловеч Петър Цолов, които участваха в срещата на НСОРБ. Заедно с тях бяха и част от останалите кметове от страната.

Организатор на изложението е НСОРБ – Актив ЕООД, търговското дружество на Националното сдружение на общините в Република България, експото е в рамките на Годишната среща на местните власти.

Изложението събира на едно място местните власти с частния и неправителствения сектор, давайки възможност на бизнеса да представи по индивидуален начин свои стоки, продукти и услуги. Изявата е в интерес и в подкрепа развитието на българските общини и цели да открие в широката палитра от общински дейности подходящите за него области за сътрудничество и съвместна работа.