Квартал „Здравец“ в Ловеч отбеляза своя квартален празник на Еньовден. Събитието събра много възрастни и деца в центъра на квартала пред фирма „Денима”. Зоната заради близостта си до завод „Балкан“ дълго време наричаха „Заводския квартал“. Празникът започна с водосвет, отслужен от отец Тихон. Поздравление поднесе кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която бе придружена от заместник-кмета Цветан Георгиев. В словото си кметът каза:
„За нас с г-н Цветан Георгиев е особено радостно да сме тук заедно с вас на празника. Името на квартала ви означава и сила, и здраве, и мощ, означава още, че има бъдеще пред вас. Желая ви да бъдете здрави, силни и оптимисти, защото в Ловеч се нуждаем точно от това.“
Сред хората бяха още депутатът Милко Недялков и общински съветници. По традиция всички гости бяха дарени с китка здравец и почерпени с хляб и сол.
Програмата включваше детски изпълнения и песни и танци на музикални състави. Участваха децата от детските градини, балет „Ралица“, общинският духов оркестър и други. Организатор на празника бе кварталният съвет с председател Даниела Йотова, с помощта на Община Ловеч. Водещ на събитието бе ученикът от ПГМЕТ Христо Калчев, първенец на випуска.