Ирина Митева, общински съветник ГЕРБ-СДС
Отново летни политически страсти в социалната мрежа. От общински съветник пореден мандат (като мен) и от съветник първи мандат. Този път срещу Заповед N З-1003 от 27.06.2024 г. на кмета на община Ловеч, която всички ние 29 съветници получихме в електронните си пощи днес 22.07.2024 г.
Прави са двете дами със своите аргументи, ще чуем и още мнения на предстоящото заседание в четвъртък.
Въпросите, които ще поставим са много. Действията на Кмет и Председател след предходното заседание на общински съвет оставят усещане за страх, неизказаност, нервност и прибързаност на действия и реакции.

Очаквах “различните” да останат същите готини хора като в предизборната кампания, да са открити, да поставят цялата истина на преден план, да действат със замаха на новото и младостта …
А то какво се случи – издават безумни заповеди, заключват входа на общината, бавят преписки, крият информация не само от съветниците, а и от гражданите, правят солови пресконференции, трият си фейсбук профилите, убеждават фирми да им пишат благодарствени писма, или още повече – да даряват средства за футбол, упс спорт…
Издаването на множество заповеди показва управленска несигурност. Екип се гради с доверие, експертиза и добро отношение. Не става със следене по камерите, всяване на страх, писане на обяснения и натиск върху дългогодишните служители на общината. А в същото време шуробаджанащината и приятелските кръгове се ширят повече от всякога.
Спрете с игричките, момчета. Хващайте се за работа и разписвайте и защитавайте проекти, привличайте инвеститори, вкарайте ред и хармония в къщичката ни Ловеч. И не е виновно, цитирам Председателя: “управляващото мнозинство на ГЕРБ-СДС, БСП за България и Граждани за общината”, направете така че решенията които предлагате да са разумни, полезни и далновидни за местната общност, за да ги подкрепим и ние.
Постарайте се с добро да ви запомнят в края на мандата, времето лети а усещането за нищоправене все повече се засилва…
Приятна вечер!