Изложбата „Кралско вълшебство от порцелан“, която гостува в Ловеч от 16 до 26 май включително, е била посетена от 620 посетители, от които 89 деца. Това стана ясно на пресконференция на ръководителите на културните институции в Ловеч, която се състоя на 28 май в Бароковите къщи. Според представителите на РИМ – Ловеч, средно 60 човека на ден е една много добра посещаемост за Ловеч. Впечатления в специалната книга са вписали 62 посетители. Обобщено те всички са възхитени от красотата на колекцията.

Припомняме, че колекцията бе открита на 15 май от министъра на културата Боил Банов, а дни по-късно бе разгледана и от евродепутата Ева Майдел.

Освен седемте чинии, които бяха подарени на музея от собственика Атанас Атанасов, откупени са и чинии от колекцията „Светци“. Изображенията върху тях представят емблемите на братствата на светци- покровители на различните занаяти.

Богатата експозиция представяше културното наследство на Люксембург. Това са над 260 порцеланови чинии и керамични плочки. Изображенията върху тях представяха историята на Велико херцогство Люксембург – графове, крале, региони, крепости, замъци, кантони, градове, сдружения, църкви, светци, езера, язовири. Изработени са от края на ХVІІІ век до края на ХХ век от фабрика „Бох“, а в последствие – „Вилеруа и Бох“.