Прочетено1703пъти

Община Ловеч стартира от 20.04.2019 г. разделно събиране на отпадъци – строителни и едрогабаритни, които са образувани от вътрешни текущи ремонти на домовете.

Контейнери с обем 4м3 ще бъдат разположени на следните места:

 1. До бл.119 – ж.к. „Червен бряг“
 2. До бл.115 – ж.к. „Червен бряг“
 3. До бл. 328 – ж.к. „Младост“
 4. На обръщало автобуси – ж.к. „Младост“
 5. На вход – ж.к. „Здравец“
 6. До у-ще „Д. Пенков“ – ж.к. „Здравец“
 7. На ул. „3-ти март“ до кръстовище с ул. „Ал. Кусев“
 8. Зад трафопост – кв. „Продимчец“
 9. Център – кв. „Гозница“
 10. До стълбички към ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ гр. Ловеч.

 

Възможни са промени в разположението на съдовете по целесъобразност или според постъпили заявки. Извозването на отпадъците ще се извършва всеки вторник, поради което призоваваме гражданите да не препълват контейнерите и да изчакват до подмяната им.

Обръщаме внимание, че контейнерите са единствено за строителни отпадъци (парчета бетон, тухли, керемиди, мазилки, фаянсови плочки).

Забранено е изхвърлянето на други видове отпадъци (битови, отпадъци от опаковки, стъкло, треви, клони и др.) в контейнера за строителни отпадъци. При констатиране на нередност ще бъде търсена отговорност от нарушителите.

Предвидена е допълнителна възможност за предоставяне на контейнер (еднократно за период до 7 дни в рамките на една календарна година) на посочен адрес при заявено генериране на по-голямо количество строителни или едрогабаритни отпадъци, след предварително попълване на заявление в стая 220 на Община Ловеч.

За повече информация може да се обръщате към инж. Георги Нинов – главен експерт „Околна среда“, тел: 068/688205 или на място в Община Ловеч, стая 220.

Сподели с:


6 коментара

 1. нещо май не съм разбрал!!! Преди две години исках да изхвъля едни неща и питах за контейнер и тогава ми обесниха че за отпадъците е разделително събирането!!! Сега ми излизате със новината че община го била решила сега !!!!!

  1. За кой отпадъци е „разделното“ събиране?
   Знаеш ли?
   С „разделното“ е решен ( или поне се опитват) проблема с битови, хартия, стъкло, пластмаса.
   Строителни (мебели и обзавеждане също) и биоразградими, никъде до сега не можеха да се изхвърлят – „безплатно“.
   А това са основните съставки на нерегламентираните сметища.

  2. стройтелните отпадъци ако изхвърлях тухли само тухли ако е дърво само дърво ! За битовите е друга системата.

  3. Не съм запознат много със системата във България .Тука си има депа за битови отпадъци където е разделено събирането на различни категорий ти си ги караш до депото и там те насошват във кой контеринер да ги рециклираш . А за стройтелните дейности фирмата която ти доставя контейнера си ги рециклира за това ти и плащаш!!!

Вашият коментар