От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че 35-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 22 октомври , в местност край Ловеч е установен в момент на беритба на 5 растения канабис. На място е извършен оглед и е иззета зелена тревиста маса с общо тегло 4,625 кг, която при тестване с полеви тест е реагирала на канабис. По случая в РУ Ловеч е образувано досъдебно производсво и работата продължава.

Служители на РУ Ловеч разследват кражба на мотофреза и циркуляр, извършена в периода от 03 до 23 октомври от частен дом в с.Тепава. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В РУ Угърчин е образувано бързо производство срещу 51-годишен мъж, който на 23 октомври около 21 часа е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух над 1.2 промила.

40-годишен, неправоспособен е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит. На 24 октомври около 14 часа в с.Румянцево  лицето е установено да управлява лек автомобил с регистрационни табели издадени за друго превозно средство. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

На 22 октомври на територията обслужвана от РУ Тетевен е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 183 лица и 158 МПС, като за установени нарушения са съставили 7акта, 36 глоби с фиш и са връчили 4 ел.фиша.

 През почивните дни на територията на областта са регистрирани два пътни инцидента, при които леко пострадали са двама човека.