bspukraina11021511С истинско изумление прочетох някакво писмо на областния управител до медиите или до част от тях! В това „гениално” творение се коментира протеста, организиран от БСП в Ловеч против въвличането на България под каквато и да е форма във войната в Украйна, и моето поведение по време на същия протест.

Отдавна не съм виждал по–смешно нещо. Вместо да се занимава с важните за региона проблеми, областната администрация твори писма.

Обвиненията за „евтин пиар” от устата на представители на ГЕРБ са нормални и разбираеми. Но нима някой вярва в това, че да си повишим рейтинга ловешката организация рейтинга и аз самият сме организирали протести в София, Варна, Ямбол, Плевен, Стара Загора, Русе и редица други градове. Няма нищо общо с истината. Просто голяма част от българите не подкрепят поведението на това българско правителство по темата и не желаят на наша територия да се изграждат командни центрове и да се дислоцират танкове – независимо от бройката им. Още по–малко с явното намерение да се използват срещу Русия.

В лично качество искам да информирам и областния управител, и всички драскачи покрай нея, че във всеки случай, когато някъде по света са провеждани военни действия, съм взимал винаги ясна позиция Против. Започвайки от нападението над Ирак. Тогава под същите прозорци на областната администрация Българската социалистическа младеж организира протест. И, в интерес на истината, никой тогавашен високопоставен чиновник не си позволи да коментира позицията ни. Впоследствие стана ясно, че сме били прави. В Ирак не се откриха нито ядрени бомби, нито химическо оръжие. Но за сметка на това и сега този район на света е нестабилна територия и продължават да умират невинни хора. Е, друг вече експлоатира иракския нефт, но на изявените „демократи” това не им пречи.

Протестирах и когато снаряди падаха в Сърбия и Софийско, а тогавашните ни управници от СДС дадоха въздушно пространство за тези нападения. Лицемерните ни демократи обаче не направиха нищо, когато бомби попаднаха в сградата на сръбско радио и бяха убити невинни журналисти.

Протестирам и днес срещу случващото се в Украйна с ясното съзнание, че основанията са ни още по–силни. Защото този конфликт вече взема жертви и сред етническите българи там. Тук искам да отбележа, че ако ръководството на областта беше следило по–внимателно решенията на правителството по отношение на българите в Украйна, щеше да е наясно, че призивът за улеснение на визовия режим беше поредното лицемерие. Защото само няколко дни преди това фашисткото правителство в Киев беше закрепостило всички граждани на Украйна, подлежащи на мобилизация, да не напускат населените места в които живеят.

За разлика обаче от васалното ни правителство, Германия и Франция осъзнават, че разграничаването от позицията на Щатите за предоставяне на оръжия за Украйна и търсене на споразумение с Русия, е правилната политика. А нашите управници в София и по места продължават да предават интересите на България като се правят, че нищо не се случва, и България продължава да инкасира загуби от този конфликт.

Ще протестирам и в бъдеще срещу всеки конфликт, който води до убийства на мирни граждани, независимо в коя част на планетата се случват. Без да чакам одобрението или подкрепата на лицемерни мишоци, с които видимо имаме огромни различия.

А относно евтината сценка, разиграна в ловешката областна администрация при връчването на декларацията, ще отбележа само:

  • Нямам никакво желание да се срещам лично с областната управителка, достатъчно беше да се връчи декларацията на легитимен представител. Та даже това да е и секретарката, която да я предаде по етапния ред;
  • Опитът да се изиграе сценката „няма на кого да се предаде този документ”, е меко казано жалък;
  • Поздравления за добрата реакция на пиара на администрацията – осигури своевременно заместник, който да получи въпросната декларация. Но и една молба – не лъжете, че той ни е очаквал. От снимките е видно, че човекът е облечен с балтона си, което и за най-предубедените представители на ГЕРБ е ясно, че или са го върнали отнякъде или той е бил тръгнал вече за обедна почивка. (Освен ако стои в кабинета си постоянно облечен с балтон.)
  • Извинявам се за това, че надписът „Не на войната” в книгата за присъствието на персонала не отговаря на стандартните бюрократични реквизити. Младежите, които ме придружаваха, не бяха толкова „интелигентни” като онези „обикалящите около парламента”, които с туби бира и потрошвайки автобуси с изровените жълти павета дадоха пример за това, как изглеждат „умните и красиви” протестиращи. Аз ще направя забележка на младежите ни и ще ги посъветвам да вземат пример от тези, които след организираните от тях погроми станаха министри, заместник министри, шефове на агенции и т.н.

Послепис

Мило някак си изглежда комсомолската възхвала на областната управителка, изразена от притежателя на интернет сайт Павлин Иванов. Елементарно сътрудникът на депутатката от ГЕРБ Корнелия Маринова се е опитал да представи пасквила на губернаторката като нечувано достижение на мисълта, а всички имащи други мнения – като невъзпитани и некомпетентни идиоти. В своето старание дори е прекалил, като му се е привидяло, че дамата Миглена Бояджиева има „топки”.

Ваше право, г-н Иванов, но не се занимавайте с мен. Не ми пука какво е мнението ви относно персоната ми.

Обяснете обаче на българите – и по специално на ловчалии, защо партия ГЕРБ, на която сътрудничите вече и официално, винаги, когато дойде на власт, увеличава дълга на всеки от нас – на синовете и внуците ни с милиони. Обяснете като специалист по дребен и среден бизнес, данъчни закони и местно самоуправление кое налага тегленето на 16 000 000 000 лева.

Това ще е по – полезно за всички.

 

14.02.2015 година

Димитър Горов, народен представител от Ловешко

18 коментара

  1. Горов, тази година пицата каква е?

  2. Никогда мы не будем братьями
    ни по родине, ни по матери.
    Духа нет у вас быть свободными —
    нам не стать с вами даже сводными.
    Вы себя окрестили «старшими» –
    нам бы младшими, да не вашими.
    Вас так много, а, жаль, безликие.
    Вы огромные, мы — великие.
    А вы жмете… вы всё маетесь,
    своей завистью вы подавитесь.
    Воля – слово вам незнакомое,
    вы все с детства в цепи закованы.
    У вас дома «молчанье — золото»,
    а у нас жгут коктейли Молотова,
    да, у нас в сердце кровь горячая,
    что ж вы нам за «родня» незрячая?
    А у нас всех глаза бесстрашные,
    без оружия мы опасные.
    Повзрослели и стали смелыми
    все у снайперов под прицелами.
    Нас каты на колени ставили —
    мы восстали и всё исправили.
    И зря прячутся крысы, молятся —
    они кровью своей умоются.
    Вам шлют новые указания —
    а у нас тут огни восстания.
    У вас Царь, у нас – Демократия.
    Никогда мы не будем братьями.

    https://www.youtube.com/watch?v=QCoRKUnHidw

    1. Paranoia is in bloom,
      The PR, transmissions will resume
      They’ll try to, push drugs that keep us all dumbed down
      And hope that, we will never see the truth around
      Another promise, another seed
      Another, packaged lie to keep us trapped in greed
      And all the, green belts wrapped around our minds
      And endless red tape to keep the truth confined
      They will not force us
      They will stop degrading us
      They will not control us
      We will be victorious
      So come on
      Interchanging mind control
      Come let the, revolution takes its toll
      If you could, flick the switch and open your third eye
      You’d see that, we should never be afraid to die
      Rise up and take the power back
      It’s time the, fat cats had a heart attack
      You know that, their time’s coming to an end
      We have to, unify and watch our flag ascend
      They will not force us
      They will stop degrading us
      They will not control us
      We will be victorious
      So come on

      https://www.youtube.com/watch?v=w8KQmps-Sog

    2. Наша честность всем известна!
      Если нет – то и х.й с ним!
      Сейчас ее мы повсеместно
      Честно, бля, распространим!
      Пусть прессует прессом пресса
      Льёт ушаты наглой лжи
      Кто тут, сука, блять, агрессор?
      Где бля? что бля? докажи!

      https://www.youtube.com/watch?v=kOeAXKUK6aM

  3. Под воздействием каких испарений можно было такое написать? Можно ли, используя ложь, воспитать патриота? Можно ли, постоянно лгать и оставаться святым или хотя бы хорошим человеком? Можно ли, солгать и, не извинившись публично, превратиться в честного человека? Можно ли, тайно исповедавшись в содеянном грехе, очиститься от него?

    1. “14.02.2015. В Копенгагене снова слышна стрельба неизвестный стрелял по посетителям одного из кафе Копенгагена во время дискуссии под названием «Искусство, богохульство и свобода слова», в котором принимал участие посол Франции в Дании, а также шведский карикатурист Ларс Вилкс. В результате теракта погиб один человек.” предаде gazeta.ru.

      В този ред на протести:” Ще протестирам срещу всеки конфликт, който води до убийства на мирни граждани-Д.Горов” оставаме в очакване утре в 11.30 часа пред областта протестАрът Горов да протестира и вкара НОВА декларация при управителя на областта.

    2. Има и по-интересни случки, при които Митко Горов не каза “гък”. Да ти припомна ли колко пъти Русия нападна собствената си автономна република Чечня? Колко самолетни удара нанесе върху своите си граждани в тези войни? Жертвите сред цивилното население се изчисляват на десетки хиляди убити. Ами нападението срещу Грузия? Митко тогава пиеше от радост. Не чух и дума от него за Беслан, за взривовете със стотици жертви, организирани от руските служби в руските градове Москва, Буйнакск и Волгодонск. Кротък беше и когато бяха окупирани Абхазия и Южна Осетия.
      Не протестираше, когато руснаците унищожаваха своите дисиденти.
      И сега не виждам нито думичка срещу Путин и неговите действия. Нали не си мислиш, че танковете, БТР-ите, да не говорим за БМ-21 са си седяли кротко по гаражите в Донецка област просто хей така, намерени като трофеи или разменени срещу каса водка със съседите от Русия? Нали се сещаш, че с подобна техника могат да манипулират добре обучени хора? Аз бях година и половина в батарея с БМ-и, гледал съм и обучението на момчетата, и стрелби, но не бих могъл да се справя без специална подготовка. А близо шестте хиляди ковчега с руски мъже, които пропагандата на Путин вече не може да прикрива, да не би да не са доказавелство за това кой воюва в Източна Украйна? А гръмналият наскоро скандал с десетките военни от Мурманск, които отказват да заминат “да прекарат отпуските си заедно със зачисленото им оръжие и бойна техника, но без семействата” в зоната на военни действия също най-вероятно е преминал покрай ушите на Горов и не е успял да задейства справедливия му гняв.
      А това, че уж не иска да участваме на нечия страна във войната (конфликт по путински, но война според Горов), но в същото време пък настояваме стотици хиляди граждани на чужда държава да не спазват законите й ( точно Митко е пример в това отношение) явно според нашия депутат не е намеса? И защо до офанзивата на путиновите мекерета у нас никой не говореше за участие в някаква война, а сега изведнъж пияни безродници, подобно на един друг период от нашата история, започнаха да ни “страхуват” как ще се превърнем едва ли не в пушечно месо и се опитват зорлем да ни натикат в някакъв сценарий?

  4. „Беше тиха ранна утрин, градът тънеше в мрак и блажено кротуваше в леглата. Въздухът вече лъхаше на лято, вятърът галеше приятно, природата дишаше дълбоко, топло и спокойно. Стигаше само да скочиш от леглото, да надзърнеш през прозореца и тутакси да разбереш, че ей сега, в този миг, започват свободата и волният живот, че изгрява първото утро на лятото…Първото, което научаваш в този свят, е, че си глупак. Последното, което научаваш в този живот, е, че си останал все същият глупак.”
    Рей Бредбъри – “Вино от глухарчета”……

    Съвсем естествено и чисто по човешки след Бредбъри идва ред на… Димитър Горов. Иначе казано:”Да живее другаря Горов!” Благодарение на истеричната пяна, която капе от устата му, всички ние прогледнахме и видяхме Истината. Впечатляващата е позиция му изразена в непогрешимото определяне на националните ни интереси. Внимание, вчера в деня на влюбените във виното се роди едно малко чудо – Виненото писмо на другаря Горов, но това изобщо не бива да ни изненадва. Днес другаря Горов спокойно може да защити тезата, че ние се нуждаем от междузвездни протести, и чрез тях ще установим всеселенско спокойствие и благодат. И това е само началото! Оттук насетне ние доброзорно ще наложим изучаване и повсеместно ежедневно национално декламиране на Виненото писмо на другаря Горов, на всяко работно място по градове, села и паланки, във всеки един пенсионерски и младежки клуб, изобщо на всеки един квадратен километър от територията на страната ни и извън нея.
    Благодарни сме на другаря Горов за Виненото писмо. Ние сме щастливи, че в Парламента ни го има нашия Горов, който се разпорежда с всички ни. Някак си естествено ни идва да ни се иска да виждаме и усещаме Виненото писмо, навсякъде около нас. По дървета и площади, по телевизията, радио, интернет, та и чак в космоса е нормално да бъдат изстрелвани незабавно с ракети приносители на писмото. А накрая, цялата Вселена ще му благодари лично: „Другарю Горов, не си ти, когато си жаден!”

  5. „Беше тиха ранна утрин, градът тънеше в мрак и блажено кротуваше в леглата. Въздухът вече лъхаше на лято, вятърът галеше приятно, природата дишаше дълбоко, топло и спокойно. Стигаше само да скочиш от леглото, да надзърнеш през прозореца и тутакси да разбереш, че ей сега, в този миг, започват свободата и волният живот, че изгрява първото утро на лятото…Първото, което научаваш в този свят, е, че си глупак. Последното, което научаваш в този живот, е, че си останал все същият глупак.”
    Рей Бредбъри – “Вино от глухарчета”……

    Съвсем естествено и чисто по човешки след Бредбъри идва ред на… Димитър Горов. Иначе казано:”Да живее другаря Горов!” Благодарение на истеричната пяна, която капе от устата му, всички ние прогледнахме и видяхме Истината. Впечатляващата е позиция му изразена в непогрешимото определяне на националните ни интереси. Внимание, вчера в деня на влюбените във виното се роди едно малко чудо – Виненото писмо на другаря Горов, но това изобщо не бива да ни изненадва. Днес другаря Горов спокойно може да защити тезата, че ние се нуждаем от междузвездни протести, и чрез тях ще установим всеселенско спокойствие и благодат. И това е само началото! Оттук насетне ние доброзорно ще наложим изучаване и повсеместно ежедневно национално декламиране на Виненото писмо на другаря Горов, на всяко работно място по градове, села и паланки, във всеки един пенсионерски и младежки клуб, изобщо на всеки един квадратен километър от територията на страната ни и извън нея.
    Благодарни сме на другаря Горов за Виненото писмо. Ние сме щастливи, че в Парламента ни го има нашия Горов, който се разпорежда с всички ни. Някак си естествено ни идва да ни се иска да виждаме и усещаме Виненото писмо, навсякъде около нас. По дървета и площади, по телевизията, радио, интернет, та и чак в космоса е нормално да бъдат изстрелвани незабавно с ракети приносители на писмото. А накрая, цялата Вселена ще му благодари лично: „Другарю Горов, не си ти, когато си жаден!”

  6. SMESHNO

  7. Позор! Заедно с 239те си колеги, заедно с административната си пасмина, предшественици и наследници – позорите и обругавате святото име на страната ни. Вземайте си приятелските кръгове и квадратите и опъвайте където си искате, направихте предостатъчно добрини с извратените си реформи и действия. Такива народни избраници направиха думата политика скверна и омразна. Многопартийната ви система, угодна само и единствено на партиите и статуквото е толкова прозрачна, чак ефирна…. Докога си въобразявате, че телевизора ще ви спасява? Че разделението и омразата, която насаждате ще минават вечно? От вчера ли се лее кръв в Украйна или се присетихте заради отзвука на призива на нашите сънародници. Плачът ви е толкова закъснял, че прилича на подигравателен смях към жертвите. Гаменското поведение дори няма да го коментирам. Не ви е срам!

  8. …Чуйте ме внимателно!
    Искам да ме разберете съвсем еднозначно!
    Ако вземем решение за навлизане в Украйна – то ще е само за защита на украинските граждани.
    И нека някой украински военнослужещ се опита да стреля по своите хора, зад които ще стоим ние!
    Не пред тях, а зад тях!
    Нека се опитат да стрелят по жени и деца!
    Ще го видя аз този, който би издал в Украйна такава заповед!…

    https://www.youtube.com/watch?v=dt4sKWRBeuc

    Зад гърба на цивилни се крият хора, определяни като женски полови органи. И у нас, и в Русия.

  9. смешник,даже и името на доктор Бояджиева не произнася

  10. смешник,даже и името на доктор Бояджиева не произнася

Comments are closed.