mariq1703141Мария Василева е на 13 години. Ученичка е от VІ- б  клас в  СОУ „Тодор Кирков” гр. Ловеч. С пеене се занимава от четиригодишна възраст. Първоначално пее във Вокална група „Пееща дъга”. От три години учи поп пеене и пиано в класа на г-жа Милена Дафинина.

      Мария пише стихове и разкази и има награди от национални и международни конкурси  по литература. През декември 2010 г. се класира на първо място в категория „Поезия” във възрастова група до 10 години в конкурс на Американското посолство и форум „Българка”. По време на награждаването Мария обещава  един ден стихотворението да стане песен. И така се ражда нейната първа авторска песен – „Цветовете на моето детство”, за която получава първа награда в България и правото да представи страната ни на Международния фестивал за детска авторска песен – Македония 2011г., където заема  девето място в Европа. През 2012 г. участва в международния конкурс „Речни ноти” в гр. Тутракан.

      Следват участия в различни национални и международни конкурси за песен. А с помощта на г-жа Милена Дафинина и г-н Красимир Андреев има написани четири авторски песни.

     mariq1703142 Мария се класира за втория тур на Първия национален конкурс „Детето, Бургас и Морето” .Подготовката й за конкурса се осъществява под ръководството на Милена Дафинина и видния композитор Хайгашот Агасян.

    В “Детето, Бургас и морето” Мария ще участва с песента “Молитва”, Втора награда (1996) , муз. Хайгашот Агасян , текст Павлина Стаменова, аранж. дует “Маляос”, изп. Ваня Костова. По регламент,  децата трябва да подготвят песен, която през годините е участвала и наградена в конкурса “Бургас и морето”.  Мария хареса тази песен, защото й допадна музиката и текста, а Ваня Костова е една от любимите й български певици и в същото време песните й са трудни за изпълнение – изискват високо ниво на подготовка  на изпълнителя по отношение на дихателна и вокална техника . Едно истинско предизвикателство за млад изпълнител.

      Надяваме се, че ще я подкрепите с гласа си след 20 март 2014 год.

1 коментар

Comments are closed.